Glas & Speglar

Vi använder olika typer av glas i vår kollektion, inklusive 100% eller 50% återvunnet glas, sodaglas och värmetåligt borosilikatglas. Spegelglas används för alla våra speglar. Vi använder härdat glas för olika möbler och belysningsprodukter såsom trådglas eller räfflat glas. En del av vår belysning är tillverkad av opalglas.

50-100% Återvunnet Glas

Som en del av vårt arbete för att öka antalet RESPONSIBLE produkter i vår kollektion, använder vi alltmer återvunnet glas som material för bordsservis och tillbehör. Varje del tillverkad av återvunnet glas är munblåst och har en karakteristisk, unik färgton på grund av det återvunna materialet som bestäms av det ursprungliga glasmaterialet. Vårt glas tillverkat av återvunnet glas är diskmaskinssäkert. Vaser bör sköljas i ljummet vatten.

Sodaglas och Borosilikatglas

Eftersom våra glas är handgjorda och munblåsta är inga två glas exakt likadana. Därför kan små variationer i storlek och form förekomma. All vår glasbordsservis är diskmaskinssäker. Vi strävar alltid efter ett tunt och lätt uttryck i våra glas, så även om allt glas är diskmaskinssäkert, föreslår vi att de hanteras med omsorg och staplas försiktigt i diskmaskinen. Resterande sodaglas och borosilikatglasartiklar bör tvättas för hand.

Härdat Glas

För regelbunden rengöring, använd en mjuk, torr trasa. För tyngre fläckar, använd en mjuk borste med ett standardrengöringsmedel och skölj med en lösning av vinäger och vatten. Avsluta med att torka med en torr, luddfri trasa. Undvik att använda kemikalier och slipande rengöringsmedel, eftersom dessa kommer att skada glasytan.

Spegelglas

Använd en mjuk, ren fuktig trasa för att rengöra spegelglas. Varje gång en spegel flyttas finns det en risk för skador, vilket är varför vi rekommenderar att du flyttar din spegel så lite som möjligt. Låt inte spegelns kanter förbli våta under långa perioder. Använd inte sura eller alkaliska kemikalier på spegeln, och använd aldrig slipande rengöringsmedel/pulver eller stålull. För mer grundlig rengöring, använd kommersiella glasrengöringsmedel utan ammoniak eller vinäger.

Opallampskärmar

Opalglas har sitt ursprung i Venedig på 1500-talet. Det genomskinliga glaset som används för våra belysningsprodukter möjliggör ett semitransparent, mjukt ljus. Torka av med en fuktig trasa och en droppe milt rengöringsmedel vid behov.