Stål & Aluminium

 

Vi använder pulverlackerat stål och järn samt pläterat, anodiserat och lackerat rostfritt stål i vår kollektion. Plätering avser en mängd olika ytbehandlingar där fast metall förångas och deponeras på elektriskt ledande material såsom ren metall eller legeringsbeläggning. Pulverlackering är en målningsprocess som vanligtvis används på metaller såsom stål, järn och aluminium. Pulverlackerade ytor är hårdare och mer hållbara än traditionellt målade ytor. De olika typerna av metalliska ytor är motståndskraftiga mot både smuts och vätskor, vilket gör dem lätta att underhålla.

 

 

Pläterat, Lackat eller Rostfritt Stål

Produkter tillverkade av 100% rostfritt stål har fått en speciell beläggning eller plätering för att uppnå sitt distinkta utseende. Observera att naturligt slitage kan förekomma, liksom små repor från dagligt bruk.

Använd en mjuk, torr trasa för rengöring. Använd inte kemikalier eller slipande rengöringsmedel. Observera att hård polering kommer att skada ytan på beläggningen.

Pulverlackerat Stål Järn

Pulverlackerade ytor är hållbara och lätta att rengöra. För att rengöra ytan, torka av med en mjuk, torr trasa. Använd inte kemikalier eller hårda slipmedel och undvik att använda vatten.

Pulverlackerad Metall med Rostskyddsbehandling

Metall som har behandlats med en rostskyddande pulverlackering lämpar sig för utomhusbruk. Dock bör du vara medveten om att långvarigt utomhusbruk och exponering för elementen kommer att orsaka korrosion och rostning över tid. Vi råder därför att du förvarar dina produkter på en torr plats under kallt eller vått väder – särskilt om temperaturen sjunker under fryspunkten. Observera att om pulverlackeringen är repad eller borttagen på ett ställe kommer rost att utvecklas betydligt snabbare i detta område.

Pulverlackerat Galvaniserat Stål

Våra produkter tillverkade av pulverlackerat galvaniserat stål är galvaniserade för att minimera korrosion, men observera att rost kan förekomma över tid. Därför rekommenderar vi inte att produkterna utsätts för vatten under långa perioder. Produkterna lämpar sig för utomhusbruk, men vi råder dig att förvara produkterna på en torr plats under kallt eller vått väder – särskilt om temperaturen sjunker under fryspunkten.

Gjutet Aluminium

Vi arbetar med 100% återvunnet gjutet aluminium. Materialet har en rå, matt finish. För rengöring, torka av med en fuktig trasa.

Borstad Aluminium

Vi använder olika typer av aluminium i våra designer, inklusive Borstad Aluminium. För att säkerställa din Borstade Aluminiumytas livslängd rekommenderar vi att du använder en fuktig, mjuk trasa för rengöring. Efteråt bör ytan alltid torkas torr med en separat trasa för att undvika fläckar.

För bästa resultat och när du behandlar envisa fläckar föreslår vi att du använder ett rengöringsmedel som är speciellt utformat för aluminium. Undvik att använda några starka, kemiska behandlingar på din aluminiumyta.