5 tips för att inreda barnrummet

Hjälp till med att skapa ett harmoniskt utrymme för dina små där de kan leka,
lära sig, vila och ladda om – där endast deras kreativitet sätter gränserna.

Ditt barns rum är deras fristad: en plats som är helt deras egen, där de kan vara sig själva långt borta från förväntningar och gränser från den yttre världen. Hjälp dem att skapa ett harmoniskt utrymme där de fritt kan leka, lära, vila och ladda om – där endast deras kreativitet sätter gränserna.

1. INVESTERA I MÖBLER SOM DE KAN VÄXA MED

Det är ett känt faktum att barn växer upp alltför snabbt, så överväg att investera i möbler som ditt barn kan njuta av under flera år framöver. Möbler som Toro Play Kitchen /a> och vår familj av Funkis Houses är byggda för att hålla. Tillverkade av neutrala, hållbara material fungerar de som tomma dukar för ett barns fantasi. När ditt barn växer ifrån dem kan du behålla dessa tidlösa stycken, kanske för ett yngre syskon att ta över och fylla med sina kreativa idéer, eller ge dem vidare till en familjemedlem eller vän.

UTFORSKA VÅR KIDS KOLLEKTION

2. FÖRVARING, FÖRVARING, FÖRVARING...

Vi vet alla hur barnrummet kan vara fullt av leksaker och diverse småsaker. Ibland kan mängden saker kännas överväldigande. Men det är viktigt att komma ihåg att barnrummet inte bara är en plats för lek och rekreation, det är också en plats där de kan vila och återhämta sig efter en lång, aktiv dag. Hjälp till att skapa en känsla av balans i ditt barns rum med förvaringslösningar som är både funktionella och roliga. På så sätt kan du lättare engagera dina barn i processen att städa undan leksaker och aktiviteter när det är dags att vila. För detta har vi lådor, korgar och väskor i oväntade färger, former och mönster som kommer väl till pass, och gör det enkelt för ditt barn att identifiera var deras tillhörigheter hör hemma.

UTFORSKA VÅR KIDS STORAGE

3. RÄTT BELYSNING

Precis som med vilket rum som helst i hemmet beror belysningen i barnrummet på hur ditt barn använder utrymmet. Introducera allmänbelysning med ett mjukare, bredspektrigt ljus som enkelt kan nås av små händer så snart de går in i ett rum och introducera lampor med mer koncentrerad ljusstyrka där det centrala arbets- eller lekområdet är. Många barn är rädda för mörkret, så använd belysning för att skapa ett utrymme där ditt barn känner sig tryggt. Använd ett mysigt, diffust ljus som är nära marken, så att de kan känna sig betryggade av att kunna urskilja utrymmet omkring sig om de råkar vakna på natten.

SE ALL KIDS BELYSNING

4. LEKFULLA MATTOR

Mattor är ett roligt och enkelt sätt att introducera ett nytt sensoriskt element i ditt barns rum. Mjuka golvmattor i ull eller bomull ger en bekväm yta för lekstunden, och mattor gjorda av naturliga fibrer som jute eller rotting tillför ett annat texturellt element för små fingrar och tår att utforska. Överväg lekfulla former och tryck som engagerar fantasin och inbjuder till samtal – som en världskarta eller deras favoritdjur. Textilier behöver inte heller alltid vara begränsade till golvet! Genom att hänga upp ditt barns favoritmatta eller filt på väggen skapar du en lekfull och unik väggdekoration som inbjuder till interaktion och beröring.

SE ALLA KIDS RUGS

5. BEGRÄNSA DET INTE TILL BARNSRUMMET

Varför inte göra plats för några av ditt barns favoritsaker i ert gemensamma vardagsutrymme? Att avsätta ett barnområde i ditt vardagsrum eller kök ger dig möjligheten att tillbringa tid tillsammans medan de leker och utövar sin fantasi. Välj ett leksakskök eller ett drömskt canvastält i enkla, lugnande färger som både föräldrar och barn kan uppskatta det estetiska värdet av.

UTFORSKA VÅR KIDS KOLLEKTION