Bekvämlighet med stil: Köpenhamn

En guide till våra favoritplatser i vår älskade hemstad

Genom åren, medan vi har rört oss uppåt och ut i världen, har vi låtit ett internationellt perspektiv påverka hur vi ser och upplever skandinavisk design. Vi fortsätter att arbeta med hantverkare runt om i världen, men vi gör detta samtidigt som vi håller fast vid vilka vi är och vad som gjort oss till det. Köpenhamn är en del av det som format oss: atmosfären, den blomstrande designscenen och inte minst den fantastiska kulturen och historien i staden. Så, nu hyllar vi vår älskade hemstad – vi omfamnar allt från dolda pärlor till det ständigt gråa vädret.

Vi har samlat några av våra personliga favoriter när det gäller Köpenhamns klassiker: saker vi själva gillar att göra och som gör staden unik för oss – en plats där vi kan känna oss bekväma med vad och vilka vi är.

Njut!

Med kärlek,
ferm LIVING

Ta en kaffe och drick drinkar i Kødbyen

Kødbyen är Köpenhamns tidigare köttförpackningsdistrikt. Även om den en gång industriella delen av Vesterbro fortfarande bär spår av sitt oraffinerade förflutna, har området genomgått en fantastisk förvandling över åren och är nu fyllt med trendiga matställen, kaféer och barer. Om du letar efter en eftermiddagsenergiboost är Prolog Coffee Bar det perfekta stället att njuta av en inte bara utsökt utan också hållbar kopp kaffe bland Kødbyens traditionella kaklade väggar och industribyggnader. Besök Fleisch, en kombinerad restaurang, bar och slakteri för att njuta av en utsökt lunch i en autentisk och samtida miljö som skapats med Kødbyens arv i åtanke. Om du vill utforska stadens livliga nattliv behöver du bara hänga kvar i Kødbyen till middag och vänta på att det roliga börjar.

Svalka dig i Islands Brygge hamnbad

Med så mycket omgivande vatten i staden är det en regelbunden sommaraktivitet för många köpenhamnare att ta ett dopp i hamnen – på helgerna, under semestrar och även på väg till och från jobbet. Även om vi också har ett hav och härliga stränder, finns det något magiskt med att ta ett dopp mitt i staden. Med fem olika bassänger är Islands Brygge hamnbad perfekt för att svalka sig på heta sommardagar. Packa en väska med dina stranddagsnödvändigheter och favoritsnacks och spendera en härlig eftermiddag med att hoppa i hamnbadet och sola på det intilliggande gröna gräset.

Bohemiska vibbar på La Banchina

Om du längtar efter lugna eftermiddagar spenderade på att bada och njuta av utsökt mat och dryck kommer du säkert att älska La Banchina. Den informella och autentiska restaurangen och bastun belägen på Refshaleøenen är en dold pärla. Det har öppet året runt, och gästerna kan njuta av att äta och bada genom alla de unika årstiderna i vår älskade stad. På sommaren kan du svalka av dina fötter i vattnet medan du njuter av ett kallt glas vitt vin på La Banchinas träbrygga, medan bastun låter gästerna bekvämt njuta av spänningen med vinterbad under de kallare årstiderna.

“Vi hyllar vår älskade hemstad och omfamnar allt från dolda pärlor till det ständigt gråa vädret.”

Tillbringa dagen på Tornlekplatsen i Fælledparken

Glöm gungor och rutschkanor. Den berömda Tornlekplatsen ger utrymme för ditt barn att uppleva staden ovanifrån eller låtsas vara en politiker för dagen. Lekplatsen har de flesta av stadens berömda torn: Vår Frälsares Kyrka, Köpenhamns Rådhus, Rundetårn, Marmorkyrkan och börsens torn. Du hittar den i sydvästra hörnet av Fælledparken.

Traditionell mat på Schønnemann

Köpenhamn har en livlig matlagningsscen fylld med djärva rätter och utmärkt cuisine, och vi skulle behöva en hel tidning för att nämna alla våra favoriter. Även om vi älskar att utmana våra smaklökar med nya smaker och utländska kök, skadar det aldrig att återvända till de goda gamla danska klassikerna, samtidigt som vi utforskar den mer traditionella och historiska sidan av vår älskade stad. Schønnemann öppnade första gången år 1877, vilket gör den till en av de äldsta restaurangerna i Köpenhamn. Här kan du njuta av några av de bästa traditionella smørrebrøden i ett utrymme där historien står i förgrund för upplevelsen.

En utsikt från ovan
– Besök det gamla tornet i Nikolaj Kunsthal

Denna kyrka som omvandlats till konstgalleri är värt ett besök på din väg genom Köpenhamns gator. Och om du går på lördagar eller söndagar kan du till och med uppleva det före detta kyrktornet och få en utsikt över staden ovanifrån. Kyrkan härstammar från 1200-talet, även om tornet självt inte lades till förrän runt 300 år senare. Idag är tornet det tredje högsta i Köpenhamn. Om du lider av höjdrädsla bör det inte hålla dig tillbaka, eftersom turen upp i tornet inte tar dig högre än ungefär 35 meter upp.

Kaffe och tidningar i Köpenhamns huvudbibliotek

Sänk tempot och ta en kaffe och en croissant i kaféet på Köpenhamns huvudbibliotek. Med stora fönster som vetter mot gatorna i den gamla, inre delen av staden och ett stort och brett urval av tidningar, är detta vår favoritplats att tillbringa några lugna timmar.

Tillbringa en söndag på Thorvaldsens Museum

Söndagar är som gjorda för konst och gallerier. Hitta ny inspiration för veckan som kommer och unna ditt sinne klassisk konst omgiven av distinkt moderna färger på väggarna i Thorvaldsens Museum, som huserar de berömda skulpturerna av Bertel Thorvaldsen (1770-1884). Under sin livstid skapade han verk för påven, Napoleon och många av de europeiska kungafamiljerna. Hans arbete visas över hela världen, men i Thorvaldsens Museum får du uppleva den mest omfattande samlingen – i den vackraste av miljöer.

Besök ferm LIVING-butiken

Kuglegården 1-5 är en historisk byggnad belägen mellan pittoreska kanaler, udda husbåtar och det vilda fristaden Christiania. Den ståtliga byggnaden härstammar från 1770 och användes ursprungligen som ett arsenal för den danska militären. År 2019 påbörjade vi en komplett och noggrann renovering av de 1900 kvadratmetrarna, vilket resulterade i ett universum av allt som är ferm LIVING. På bottenvåningen hittar du vår Boutique som har en autentisk och informell atmosfär som är både intim och inspirerande. Här kan du handla hela ferm LIVING-kollektionen samt ett noggrant utvalt sortiment av vintagekuriosa, växter, soffbordböcker och andra tillbehör för hemmet.