Designresmål

Inspiration för sommarshopping i några av våra favoritstäder runt om i världen.

Oavsett om dina sommarplaner inkluderar att utforska nya städer eller en hemester i din hemstad, finns det gott om unika platser som väntar på att upptäckas. Att resa i ditt eget eller ett grannland kan ge dig minnesvärda upplevelser när det kommer till mat, kultur och natur, men det kan också inspirera dig att ta med dig ny och fängslande inredningsdesign hem. Oavsett om det är stora eller små saker, kommer det att samla designföremål från dina resor inte bara att ge ditt hem ett unikt uttryck; varje föremål kommer också att bära med sig kära minnen från de platser du besökt och påminna dig om att det finns en värld av exceptionell design som väntar på att upptäckas.

Så, vart bör du åka? Som en designintresserad turist kan du njuta av allt från exklusiv, kuraterad shopping medan du sippar på Café au Lait i det aristokratiska 7:e arrondissementet i Paris, till att andas in den salta havsluften medan du shoppar vid foten av Kapstadens platta berg.

Vi bjuder in dig att utforska dessa anmärkningsvärda butiker och att bli inspirerad för dina nästa designdestinationer.

TRUCE
54 Princess Victoria St, BS8 4BZ Bristol, Storbritannien

Truce är en konceptbutik i Bristol som är dedikerad till inredningsdesign. Butiken ligger i hjärtat av det populära Clifton Village, som är fyllt med oberoende butiker och utsökta matställen.

Webbplats — www.truceonline.co.uk
Sociala medier — www.instagram.com/truceonline

MAVEN
Reid Memorial Hall, 4a Maryville Avenue, BT9 7HE Belfast, Nordirland

Maven för med sig det bästa av irländsk och skandinavisk heminredning, belysning och möbeldesign till ditt hem. Butiken ligger i det charmiga Reid Memorial Hall på Lisburn Road. Här kan besökare hitta många oberoende affärer, boutiquer, vinbarer, restauranger och kaféer.

Webbplats — www.wearemaven.co.uk
Sociala medier — www.instagram.com/wearemaven_

HOOS
715 Great Western Road, G12 8QX Glasgow

Hoos är en intressant butik under ständig utveckling som alltid är på jakt efter nya trender och anmärkningsvärda designprodukter. Från Hoos är det bara en kort promenad till de vackra botaniska trädgårdarna.

Webbplats — www.hoosglasgow.co.uk
Sociala medier — www.instagram.com/hoos_glasgow

INDUSTRY & CO
41 Drury Street, D02 DP11 Dublin, Irland

Belägen i hjärtat av Dublins kreativa distrikt erbjuder Industry & Co ett brett urval av inredningsdesign, medan caféet och delin i butiken har blivit en självklar plats för högkvalitativ, hälsosam mat från Mellanöstern. Deras barnbutik 'BARN' ligger bara en kort promenad bort.

Webbplats — www.industryandco.com
Sociala medier — www.instagram.com/industrydesign

LE BON MARCHE
24 Rue de Sèvres, 75007 Paris, Frankrike

Le Bon Marché är ett berömt varuhus i Paris. Beläget i 7:e arrondissementet är Le Bon Marche en parisisk institution som kombinerar tradition och modernitet i sitt urval av kuraterad design.

Webbplats — www.lebonmarche.com
Sociala medier — www.instagram.com/lebonmarcherivegauche

PARIS:SETE
Largo Vitorino Damásio 2A/B, 1200-872 Lissabon, Portugal

Beläget i soliga Lissabon hittar du Paris:Sete. Med sina 35 års erfarenhet är Paris:Sete dedikerat till internationell design och erbjuder ett kuraterat urval av tidlösa, högkvalitativa möbler och inredning.

Webbplats — www.paris-sete.com
Sociala medier — www.instagram.com/paris_sete

INTERIOR PLAYGROUND
Raadhuisstraat 27, 6161 GB Geleen, Nederländerna

Interior Playground är en unik butik och designstudio, belägen i södra delen av Nederländerna. Medan resten av det nederländska landskapet är lite platt, är Interior Playground omgivet av den pittoreska nederländska kulliga landsbygden.

Webbplats — www.interiorplayground.com
Sociala medier — www.instagram.com/interior_playground

URBAN DESIGN LOVE AFFAIR
Via Castiglione 62, 40124 Bologna, Italien

Urban Design Love Affair vill erbjuda det finaste av skandinavisk design till italienska kunder. Det livliga området runt Urban Design Love Affair kännetecknas av dess många hemliga trädgårdar, historiska byggnader och små nischbutiker.

Webbplats — www.urbandesignloveaffair.com
Sociala medier — www.instagram.com/urbandesignloveaffair

SCANDINAVIAN DESIGN HOUSE
Rudolfsplatz 13A, 1010 Wien, Österrike

I hjärtat av det vackra Wien hittar du Scandinavian Design House. Med sina mer än 1000 kvm fyllda med kuraterad skandinavisk design finns det mycket att utforska.

Webbplats — www.scandinaviandesignhouse.at
Sociala medier — www.instagram.com/scandinaviandesignhouse

ATAK DESIGN
Żeligowskiego 43 A, 90-644 Łódź, Polen

Om du frågar ATAK DESIGN vad ett bra hem är, kommer deras svar att vara: Personligt! Hos ATAK DESIGN hittar du högkvalitativ design och kuraterade, handgjorda föremål, som utstrålar karaktär och individualitet. Med mer än 600 kvm kan du utforska i timmar.

Webbplats — www.atakdesign.pl
Sociala medier — www.instagram.com/atakdesign.pl

CRÉMA
317 Albert Road, 7925 Kapstaden, Sydafrika

Créma erbjuder en unik designupplevelse. Créma fokuserade ursprungligen på exklusiva bostadskunder, och erbjuder idag en exklusiv shoppingupplevelse för alla som letar efter kuraterade, internationella möbel- och belysningsmärken.

Webbplats — www.cremadesign.co.za
Sociala medier — www.instagram.com/crema.design

NORDIC HOUSE
Belfortstraat 8, 9000 Gent, Belgien

Beläget i den gamla, historiska stadskärnan i Ghent är Nordic House inspirerat av den skandinaviska livsstilen. Fördelat över flera fasader hittar du en designbutik, skandinavisk restaurang, designstudio och evenemangslokal.

Webbplats — www.ydnordichouse.be
Sociala medier — www.instagram.com/nordichouse.shop/

CASTRO SEIS
Calle Rosalía de Castro 6, Bajo, 15004 A Coruña, Spanien

Castro Seis är en konceptbutik med ett brett utbud av inredning, nischparfymer, accessoarer och konstverk från framstående konstnärer. Butiken ligger i stadens centrum i den vackra A Coruña, som är känd för sitt designarv.

Webbplats — www.castroseis.com/es
Sociala medier — www.instagram.com/castroseisstore

DESIGN WE.LOVE
Schützengasse 6, 99423 Weimar, Tyskland

Design We.Love, belönad med Best-Of-Interior Award 2017, specialiserar sig på att sälja designklassiker. Butikens grundare äger också flera semesterlägenheter, som innehåller klassisk inredning samt föremål designade av nyutexaminerade elever från Bauhaus universitetet.

Webbplats — www.designwe.love
Sociala medier — www.instagram.com/designwe.love

BOUTIQUE DANOISE
Aeschenvorstadt 36, 4010 Basel, Schweiz

Boutique Danoise, grundat 1967, erbjuder ett stort urval av danska designklassiker. På första våningen hittar besökare även ett café specialiserat på att göra traditionella danska ’Smørrebrød’.

Webbplats — www.boutiquedanoise.ch
Sociala medier — www.instagram.com/boutiquedanoisebasel

FORMWERK
Iso Roobertinkatu 12-14, 120 Helsingfors, Finland

Formwerk är en finsk butik som fokuserar på att erbjuda ett fint urval av internationell och skandinavisk inredning. Förutom design är Helsingfors känt för sin vackra havsutsikt, varierande arkitektur och det nordiska köket.

Webbplats — www.formverk.com
Sociala medier — www.instagram.com/formverk

BOLINA
Gamle Drammensvei 36, 1369 Stabekk, Norge

Bolina är en ständigt föränderlig designbutik. Den är perfekt för inredningsstylister och är dedikerad till trender och att hitta nästa stora designklassiker. Nyligen öppnade de en ny butik med namnet Bolina Stasjonen, uppkallad efter dess ovanliga läge på första våningen i en gammal järnvägsstation.

Webbplats — www.bolina.no
Sociala medier — www.instagram.com/bolinabolina

LINGHOFF INTERIÖR
Köpmansgatan 6, 269 35 Båstad, Sverige

Grundat av två arkitekter erbjuder Linghoff en fascinerande blandning av noggrant utvalda skandinaviska och italienska designstycken. Butiken ligger i Båstad, en pittoresk stad nära havet, fylld med små nischbutiker och mysiga restauranger.

Webbplats — www.linghoff.se
Sociala medier — www.instagram.com/linghoff.interior

JACOBSEN PLUS
Grønlandsvej 6, 8700 Horsens, Danmark

Personalen på Jacobsen Plus är hängivna inredningsentusiaster. Om du inte kan besöka den fantastiska butiken personligen erbjuder de en digital upplevelse med sitt virtuella showroom.

Webbplats — www.jacobsenplus.dk
Sociala medier — www.instagram.com/jacobsenplus

LAMPEMESTEREN
Bohrsgade 31, 1799 Köpenhamn, Danmark

Beläget i det nya området Carlsbergbyen i Köpenhamn är Lampemesteren ledande inom belysning och kan vägleda dig till de bästa belysningslösningarna för ditt hem. Ta en promenad i området, där du hittar små parker och bra matställen.

Webbplats — www.lampemesteren.dk
Sociala medier — www.instagram.com/lampemesteren

FERM LIVING BOUTIQUE
Kuglegårdsvej 1-5, 1434 Köpenhamn, Danmark

Hemmet för ferm LIVING ligger mitt emellan pittoreska kanaler, skojiga husbåtar och det vilda fristaden Christiania. Byggnaden, Kuglegården 1-5, är en historisk byggnad som går tillbaka ända till 1770, och vars kompromisslösa fasad skapar en vacker kontrast till sin brokiga bakgrund.

Webbplats — www.fermliving.com
Sociala medier — www.instagram.com/fermliving