Designresmål

Låt dig inspireras att shoppa medan du utforskar några av våra favoritdesigndestinationer denna sommar.

Oavsett om dina sommarplaner inkluderar att utforska nya städer eller en hemester i din hemstad finns det gott om unika destinationer som väntar på att upptäckas. Att utforska ditt eget land eller ett annat land kan ge dig minnesvärda upplevelser när det gäller mat, kultur och natur, men det kan också inspirera dig att ta med dig ny och fängslande inredningsdesign hem. Oavsett om du vill ta med dig större möbler eller mindre tillbehör, kommer det att samla design från dina resor inte bara ge ditt hem ett unikt uttryck; varje föremål kommer också att bära med sig kära minnen från de platser du besökt och påminna dig om att det finns en värld av exceptionell design som väntar på att upptäckas.

Så, vart ska du åka? Som en designintresserad turist kan du njuta av allt från exklusiv, kuraterad shopping medan du sippar på Café au Lait i det historiska 4:e arrondissementet i Paris, till att andas in den salta havsluften medan du shoppar intill Bergens imponerande fjordar och fjälltoppar.

Vi bjuder in dig att utforska dessa anmärkningsvärda butiker och att bli inspirerad för dina nästa designdestinationer.

LA FABRIKA
Rue Antoine Dansaertstraat 97, 1000 Bryssel, Belgien

La Fabrika är en stor inredningsbutik som sträcker sig över två våningar och som ligger i en av de mest slående byggnaderna på den berömda och historiska Rue Antoine Dansaert. Dansaertområdet ligger i centrala Bryssel och är fyllt med designbutiker, restauranger, kaféer och barer, vilket gör det till ett perfekt ställe för att njuta av en avkopplande sommareftermiddag med shopping och utforskning.

Webbplats — www.lafabrika.be
Sociala medier — www.instagram.com/la_fabrika_brussels

TISCH FÜR ZWEI
Lindenstraße 7, 14467 Potsdam, Tyskland

Tisch für Zwei är en charmig butik med en välkomnande atmosfär fylld med kuraterade designobjekt som har valts ut med omsorg. Den ligger i Potsdam, där du kan avsluta din shoppingdag med att ta in stadens historiska och vackra sevärdheter: flera av dem finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Webbplats — www.tischfuer2.de
Sociala medier — www.instagram.com/tisch_fuer_zwei_potsdam

PAUSTIAN AARHUS
Lille Torv 2, 8000 Århus, Danmark

Paustian Aarhus är belägen i en vacker, historisk byggnad som användes för att hysa den danska kungafamiljen vid deras besök i staden, och har en kuraterad samling av design- och livsstilsprodukter som helt säkert kommer att väcka inspiration. Efter en shoppingtur hos Paustian kan besökare utforska de pittoreska butikerna i det charmigt kullerstensbelagda Latinkvarteret.

Webbplats — www.paustian.com
Sociala medier — www.instagram.com/paustianaarhus

NORDICTHINK
Carrer de Casanova 214, 08036 Barcelona, Spanien

Nordicthink är den första inredningsbutiken specialiserad på skandinavisk design i Spanien. Konceptet bakom butiken är att inspirera människor att leva bekvämt. Butiken är belägen i området Eixample i Barcelona, som kännetecknas av jugendbyggnader och ett mångsidigt utbud av restauranger som erbjuder några av världens bästa kök.

Webbplats — www.nordicthink.com
Sociala medier — www.instagram.com/nordicthink_

FINFORM
Jokikatu 35, 06100 Borgå, Finland

Finform specialiserar sig på estetiska, ansvarsfulla och hållbara mode-, inrednings- och livsstilsprodukter. Du kan hitta Finform belägen precis vid Borgås vattenkant, i den gamla köpmannens byggnad som passar perfekt till stadens färgglada trähus, medeltida kullerstensgator och charmiga små butiker.

Webbplats — www.finform.fi
Sociala medier — www.instagram.com/finform.fi

GOOD DESIGN STORE
12 Rue Catherine Segurane, 06300 Nice, Frankrike

Belägen vid Frankrikes älskade Cote d'Azur är Nice den idealiska sommardestinationen för turister som inte önskar något annat än att svalka sig i Medelhavet. Good Design Store erbjuder ett urval av samtida och ikoniska inredningsmärken och kan hittas nära Nices charmiga gamla hamn.

Webbplats — www.good-designstore.com
Sociala medier — www.instagram.com/gooddesignstore

LE BHV MARAIS
52 rue de Rivoli, 75004 Paris, Frankrike

Le BHV Marais öppnade sina dörrar år 1856, vilket gör den till en av de äldsta butikerna i Paris. Butiken är belägen i det stiliga och historiska distriktet Le Marais i 4:e arrondissementet och erbjuder många olika inredningsmärken, vilket säkerställer att alla kan hitta något de älskar.

Webbplats — www.design-bestseller.fr
Sociala medier — www.instagram.com/designbestsellerfr

DETAILS DESIGN STORE
Via Mantova 32, 38122 Trento, Italien

Belägen nära den tyska gränsen, kombinerar den italienska staden Trento historia och natur, och representerar mötet mellan två kulturer. Medan du promenerar genom den historiska staden rekommenderar vi att du besöker Details Design Store som betonar sin kärlek för design genom färger och uppmärksamhet på detaljer, samtidigt som de respekterar miljön.

Webbplats — www.detailsdesignstore.it
Sociala medier — www.instagram.com/details.designstore

BENUFE
Gyeonggi-do, Paju-si, 472-2 Seopae-dong, Sydkorea

Med ett namn som står för 'en plats som skapar nytt värde anpassat till varje kund', erbjuder BENUFE ett urval av möbler och tillbehör för hemmet. Du kan hitta butiken i området Gyeonggi-do, som omfattar 28 olika städer som gränsar till Seoul.

Webbplats — www.benufe.com
Sociala medier — www.instagram.com/benufe_design

WONDERAUM
239-4 Nonhyeon-dong, Gangnam-gu, Seoul, Sydkorea

Belägen i hjärtat av den pulserande huvudstaden Seoul, omgiven av Michelinkrogar och berömda konstgallerier, specialiserar sig wonderaum på en mängd livsstilsprodukter och konst för hemmet.

Webbplats — www.wonderaum.com
Sociala medier — www.instagram.com/wonderaum_