Earth Day 2023

 För att uppmärksamma Earth Day tar vi en närmare titt på medveten
konsumtion och vad det innebär för oss. 

På ferm LIVING är det vår ambition att inspirera människor till att leva ett mer medvetet och hållbart liv. Vårt ansvarstagande täcker både miljömässiga och sociala sammanhang. För oss innebär detta att köpa mindre, köpa bättre och använda saker längre. Därför designar vi produkter som är gjorda för att hålla – både när det gäller funktion och estetik.

Vi värderar äkta design och tydlig funktionalitet, och arbetar för att skapa högkvalitativa produkter tillverkade av ansvarsfulla material och med bestående estetisk attraktion. Denna Earth Day tar vi en närmare titt på några av de sätt som vi integrerar ansvarsfullt tänkande i vår verksamhet.

Medveten Konsumtion

I designfasen, där de första viktiga besluten om en produkt fattas, använder vi en rad ansvarskriterier för nya produkter och tar ett helhetsgrepp om varje designs livscykel. Vi är engagerade i och arbetar kontinuerligt med att implementera ännu mer ansvarsfulla material och arbetssätt i våra framtida designprojekt.

Med varje kollektion arbetar vi för att öka antalet RESPONSIBLE designprodukter i vår samling. Vi använder RESPONSIBLE som en etikett på våra produkter för att signalera att en produkt antingen är FSC, GOTS eller OSC 100/ Organic blended certifierad eller tillverkad av återvunnet material, såsom återvunnet glas och keramik, återvunnen aluminium, återvunnen pappersmassa eller PET-garn gjort av återvunna plastflaskor.

Vår nya kollektion, Notable Moments, är inget undantag. Nya RESPONSIBLE material som brun bomull, nässeltyg, återvunnen keramik och bomullsmaché är nu inkluderade på grund av att de antingen har en låg miljöpåverkan eller att materialet återanvänds, vilket resulterar i mindre användning av helt nytt material.

Bildtext
Bildtext

Brun Bomull

Brun Bomull är en naturligt förekommande bomullsvariant med en karakteristisk brun färg som inte kräver färgning. Tyget har en distinkt, grövre textur med en tilltalande känsla. Brunt Bomullstyg är handspunnet och handvävt, och kräver betydligt mindre resurser än traditionell bomull.

Nässla

Nässeltyg är en textil spunnen helt och hållet från vanlig nässla. Nässlor kan växa och frodas med små mängder vatten, har en hög tillväxttakt och är en snabbt förnybar materialkälla som kräver betydligt mindre resurser än traditionellt bomullsbruk.

Bomullsmaché

Bomullsmaché, även känt som Katra, är ett innovativt och hållbart material tillverkat av 100% återvunnet pre-consumer bomullsspill. Bomullsmaché liknar papier-maché men är betydligt mer robust, och är lämpligt för både inomhus- och utomhusbruk.

Utforska våra RESPONSIBLE produkter

“Vi arbetar för en bättre morgondag, så att du kan känna dig nöjd med dina val idag.”

Gjord för att Hålla

Att designa för lång livslängd är grunden för att minimera vår resursförbrukning och våra CO2-utsläpp. För att säkerställa att vi rör oss i rätt riktning arbetar vår hållbarhetschef nära design- och produktteamen, spårar framsteg och hjälper till att identifiera möjligheter att implementera mer hållbara lösningar i både sociala och miljömässiga sammanhang.

För att etablera en grund från vilken framtida mål kan sättas, har vi samarbetat med det danska företaget Målbar med deras Klimatscreeningsverktyg för att mäta våra produkters CO2e-avtryck. Vi är för närvarande i processen av att få våra nyckelleverantörer att mäta klimatpåverkan för varje produkt som produceras för oss, med beaktande av varje steg i tillverkningsprocessen – från de råmaterial som används till ankomsten av en färdig produkt i vårt lager. Denna process ger oss värdefull data som hjälper oss att sätta framtida strategiska mål med våra tillverkningspartners för att sänka vår klimatpåverkan i produktionen, i de moment där initiativen kommer att ha störst effekt.

Ansvar är en global uppgift som vi vill delta i. Vi förstår att det inte finns någon mållinje och att våra mål kommer att fortsätta anpassas efter den föränderliga världen omkring oss.

Vi är inte perfekta, men vi gör det vi kan.

Läs mer om vår ansvarsstrategi här