Fräscha upp Hemmakontoret

Låt dig inspireras att skapa ditt personliga arbetsparadis

Efter en härlig, lång sommar är det dags att återvända till arbetet. Utforska hur innehållsskaparna Hanna Östberg och Hanni Gohr har gett nytt liv till sina hemmakontor, och låt dig inspireras till att skapa din egen personliga arbetsfristad fyllt med naturligt ljus.

För många innebär återgången till arbetet efter en lång, vilsam sommar ett utmärkt tillfälle att städa, organisera och göra om i hemmakontoret. I samarbete med VELUX och innehållsskaparna Hanna Östberg och Hanni Gohr presenterar vi dessa förslag för att hjälpa dig skapa din egen personliga arbetsfristad med fokus på personlig stil och gott om naturligt, klart ljus.

Bildtext
Bildtext

REFLEKTERA ÖVER DITT UTRYMME OCH DINA BEHOV

Det ideala hemmakontoret ser olika ut för var och en av oss, och det är därför viktigt att börja processen med att reflektera både över utrymmet du har att arbeta med och över dina unika behov. Börja med att öppna fönstren för att släppa in lite ljus och en uppfriskande bris, samtidigt som du tar en stund att reflektera över de saker som ger dig glädje och får dig att känna dig genuint du. Detta kommer att öka chanserna att du kommer trivas i ditt nya arbetsutrymme under många år framöver.

NATURLIGT LJUS

Belysning är avgörande för hur vi uppfattar vår omgivning. I reflektionsprocessen är det därför avgörande att tänka på ditt utrymmes naturliga belysning, och hur du kan få ut mesta möjliga av den för att hålla ditt sinne skarpt under hela arbetsdagen. Både Hannas och Hannis hemmakontor är belägna i rum med snedtak, och de har därför installerat takfönster för att låta gott om dagsljus lysa upp deras utrymmen. Om ditt rum saknar naturligt ljus, kan du fundera på att installera några extra fönster innan du börjar processen med att göra om utrymmet.

STÄDA UPP OCH RENSA UT

Vi tror att röriga omgivningar ökar din stressnivå, medan arbete i ett snyggt, prydligt och personligt hemmakontor kommer hjälpa med att ge dig den frid och det lugn som krävs för att göra ditt bästa arbete. Det är därför viktigt att börja omdekorationsprocessen med att skämma bort ditt utrymme. Ge det en grundlig, djupgående rengöring och skilj dig från de saker du inte längre känner en koppling till, i ett försök att göra plats för nya tillägg som kommer att väcka din kreativitet.

När du har gjort dig av med alla överflödiga föremål kan du börja organisera de saker som du vill behålla i ditt hemmakontor. Man kan tryggt säga att vi även i denna digitala tidsålder samlar på oss en hel del papper och dokument under året. Få ordning på dina affärer genom att sortera igenom den där enorma högen som bara har växt och växt. Lägg till ett öppet hyllsystem eller ett skåp med lådor eller dörrar som Hanni, och använd pärmar, mappar och pappersfack för att organisera alla dina dokument på ett snyggt och ordnat sätt – detta kommer säkert att vara ett mer funktionellt och estetiskt sätt att förvara dina viktiga dokument. Utöver detta kan du göra som Hanna och pryda dina väggar med en anslagstavla för att hjälpa dig organisera dina spridda tankar. Här kan du fästa dina viktigaste idéer och anteckningar, hänga upp checklisor eller till och med skapa inspirerande moodboards som kommer att hjälpa dig på din kreativa resa.

Att städa upp, rensa ut och organisera dina saker kommer helt säkert att sätta tonen för en ny säsong med utrymme för tillväxt i ett hemmakontor som känns bekvämt och unikt du.

PYNTA DITT UTRYMME

Efter att ha ägnat tid åt att göra ditt utrymme rent, prydligt och organiserat, finns det äntligen utrymme att introducera nya saker som hjälper dig att skapa det du uppfattar som det perfekta hemmakontoret. Under denna process bör du tänka på att kombinera färger och material som passar din personliga stil, för att säkerställa att du kan känna dig bekvämt du i ditt nya arbetsrum.

Om ditt utrymme har gott om plats, kan du investera i ett större skrivbord där du enkelt kan utforska dina kreativa förmågor. Alternativt, om ditt rum inte har så mycket golvutrymme, kan ett väggmonterat skrivbord vara det bästa alternativet för dig. Oavsett vad du väljer är det viktigt att placera ditt skrivbord på en plats som får en stor mängd naturligt dagsljus från fönstren, vilket hjälper till med att ge dig energi under hela dagen.

Glöm inte alla de små men betydelsefulla detaljerna. Lägg till olika gröna växter och blommor i dekorativa krukor för att blåsa liv i ditt utrymme och förbättra luftkvaliteten. Lägg till belysningselement som passar sina syften i hela rummet, som en ljus bordslampa på ditt skrivbord för att lysa upp ditt arbete, och mjukare ljus för att mysigt lysa upp hörnen av ditt kontor. Lägg till levande ljus, vaser och andra små prydnadssaker i hela utrymmet för att ge det en hemtrevlig, bekväm känsla som kommer att stimulera ditt kreativa tankesätt.

Till sist: kom ihåg att det perfekta hemmakontoret ser olika ut för var och en av oss. Att skapa ditt ideala arbetsutrymme är helt enkelt en fråga om att kombinera din personliga stil med saker som kommer att uppmuntra till djup reflektion och kreativitet, vilket gör att du kan vara den bästa, mest produktiva versionen av dig själv.