Kreativitet i liten skala

Låt dig inspireras att vara kreativ tillsammans med dina barn med vårt Miniature Funkis House genom att bygga unika möbler i liten skala, perfekta för ditt barns favoritdockor eller gosedjur.

Med vårt Miniature Funkis House får du möjligheten att skapa ett personligt dockhus fyllt med specialgjorda möbler som ditt barn kan värdesätta i många år framöver. Låt dig inspireras av hur Saskia Krause (ägaren till Instagramkontot @fine.blossom__) har skräddarsytt möblerna och detaljerna i sitt Miniature Funkis House, och därmed skapat en modern tolkning av det klassiska dockhuset.

Vårt Miniature Funkis House är omtyckt av både barn och vuxna med sin moderna estetik och lättlästa design. Vackert tillverkat av plywood, väntar de två våningsplanen på att möbleras och bebos av ditt barns favoritdockor eller nallar. Influencern Saskia Krause har skapat sina egna möbler och olika hemtillbehör till sitt barns Miniature Funkis House - vilket skapar den perfekta miljön för timmar av fantasifull, rolig lek.

När Saskia letade efter den perfekta julklappen till sin dotter, bestämde hon sig för att köpa Miniature Funkis House, som hon hade funderat på ett tag. Dock visade det sig vara en utmaning att hitta möbler som passade husets stil: "Efter att huset anlänt började vi leta efter möbler men hittade inget som övertygade oss". Som ivriga DIY-entusiaster bestämde sig Saskia och hennes man snabbt för att det bästa alternativet skulle vara att bygga egna möbler till huset, för att de skulle kunna hålla sig i linje med dess samtida uttryck: "Jag var fascinerad av möjligheten att inreda ett helt hus och till och med designa möblerna själv. Min kreativitet blev definitivt väckt!"

“Jag var fascinerad av möjligheten att inreda ett helt hus och till och med designa möblerna själv. Min kreativitet blev definitivt väckt!”

I början av processen organiserade Saskia sina idéer med ritningar och utskrifter. Innan de visste ordet av hade en hel moodboard för Miniature Funkis House tagit form: "Våra inspirationskällor kom från Pinterest, och våra nuvarande möbler, som vi tyckte också borde återspeglas i dockhuset – det skulle bli en slags miniatyrversion av vårt eget hem." Efter att ha skapat mallar för möblerna och hemtillbehören, började hennes man processen med att bygga varje föremål.

Paret arbetade med Miniature Funkis House på kvällarna när deras dotter sov och tillbringade några helger på det: "På helgerna anslöt sig ofta vår dotter till oss vid bordet där pappa skulle limma ihop möbler eller sy små filtar och kuddar. Men vi höll det hemligt att det var till hennes framtida dockhus. Dock var vår dotter alltid nyfiken och skulle ha älskat att hjälpa till med allt". Vid byggandet av möblerna använde paret allt från grillspett till överblivet linne och gem; allt som skulle få de miniatyra designerna att se så verklighetstrogna ut som möjligt: "Vi hade mycket av materialen liggande hemma. Och om vi saknade små delar, letade vi på lokala hobbybutiker, byggmarknader eller på internet". Efter fem månaders arbete var Miniature Funkis House äntligen klart: "Vår dotters glädje efter att ha packat upp Funkis House var otrolig. Hon inspekterade alla detaljer med glada ögon och började omedelbart leka. Av alla hennes leksaker blir Miniature Funkis House fortfarande använt varje dag. Det ger oss enorm glädje att uppleva att vårt arbete var värt det".

Även om julen har kommit och gått, är Miniature Funkis House fortfarande ett pågående projekt. Nyligen gjordes huset redo för sommaren när en simbassäng installerades: "Poolen är redan fylld med vatten skapat av färgad ull, och hopptornet är redo för de små mössen att hoppa i med huvudet först". Saskia är säker på att Miniature Funkis House kommer att fortsätta växa, och fungera som en rolig och kreativ aktivitet för hela hennes familj att dela i många år framöver.

Bildtext

Bildtext