Vår Produktion

Tapet

Var: Sverige
Anställda: 140
Grundades: 1905

Majoriteten av våra tapeter tillverkas i Sveriges äldsta tapetfabrik, en pionjär inom tapetindustrin med mer än 100 års erfarenhet. Med tryckmetoder som sträcker sig från den 200 år gamla yttrycksmetoden till mer moderna tekniker som flexografi och djuptryck, är fabriken engagerad i hållbar tillverkning.

Med en ständig strävan efter att påverka miljön så lite som möjligt, har fabriken varit FSC-certifierad sedan 2018. För ferm LIVINGs tapeter använder de en smart kvalitet av non-woven papper, gjord med textil- och pappersfibrer som bas. Denna specifika blandning gör tapeten mer hållbar och enklare att hänga upp. De råmaterial som används för pappersblandningen kommer uteslutande från nordeuropeiska hållbara skogsföretag med ett åtagande om återplantering av träd – för varje nedhugget träd planteras ett nytt. Alla tapetmönster trycks med vattenbaserat bläck, och med ytbehandlingar som kan bearbetas säkert på plats i deras egen behandlingsanläggning. Överskottsfärg sparas och återanvänds, för att säkerställa att ingen droppe går till spillo.

Certifieringar: FSC, CE-märkt, Sunda Hus, Bedömning av Byggprodukter i Sverige

Bildtext

Bildtext

KATIE SCOTT TAPETER

Om det finns något som omedelbart piffar upp ett rum, så är det tapeter. Efter att ha kämpat med att hitta rätt tapet, bestämde sig grundaren av ferm LIVING, Trine Andersen, för att det var dags att börja designa sina egna. Det var år 2006, och sedan dess har tapeter haft en speciell plats i våra hjärtan. Tryckt på FSC-certifierat, non-woven tapet med vattenbaserat bläck, är våra tapeter särskilt hållbara och lätta att hänga upp.

Se Katie Scott tapetserien