Ansvarsfulla produkter

Vad innebär vår ‘ANSVARSFULL’-märkning?

‘ANSVARSFULL’-märket innebär att en produkt antingen är FSC®-, GOTS- eller OSC 100-/Organic blended-certifierad eller tillverkad i ett återvunnet material, t.ex. återvunnet glas, återvunnen aluminium, återvunnen bomull, återvunnen pappersmassa, återvunnen keramik eller PET-garn spunnet av plast som återvunnits efter konsumentledet. Material som brun bomull, nässelfiber och bomullsmaché ingår på grund av deras lägre miljöpåverkan jämfört med mer konventionella motsvarigheter. Vi arbetar kontinuerligt med att integrera mer ansvarsfulla material och metoder i våra framtida designer.

 

Vad innebär det att en produkt är GOTS-certifierad?

GOTS står för Global Organic Textile Standard och erkänns som världens ledande bearbetningsstandard för textilier gjorda av ekologiska fibrer. Den definierar höga miljö- och sociala kriterier längs hela leveranskedjan för ekologiska textilier.

 

Vad innebär det att en produkt är FSC® certifierad?

FSC® står för Forest Stewardship Council och är ett internationellt, icke-vinstdrivande märkningssystem för trä och papper. Inom FSC®-skogsbruk fälls inte mer träd än vad skogen kan återproducera naturligt. Samtidigt är FSC® en garanti för att människor som arbetar inom hela leveranskedjan behandlas lagligt och etiskt, och att djur och växtliv skyddas.

 

Vi arbetar för en bättre morgondag

Läs mer om vår syn på ansvar här.

Utforska våra ansvarsfulla produkter här.