Utomhusmiddag med Catarina Mira-Rose

Vi samarbetade med den Londonbaserade kreatören @catarinamira som delar med sig av sitt recept för att anordna sommarens bästa middagsbjudning genom att förvandla sin takterrass till en utomhusmatsal.

Sommaren är äntligen här, och nu är det dags att njuta av långa, ljusa kvällar utomhus omgivna av nära och kära samt utsökt mat. Vi samarbetade med den London-baserade kreatören @catarinamira som delar med sig av sitt recept för att anordna sommarens bästa middagsbjudning genom att förvandla sin takterrass till en utomhusmatsal.

Middag i det fria med
Catarina Mira-Rose

@catarinamira

För många är det en älskad del av sommaren att njuta av utsökta måltider utomhus. Få saker känns bättre än att tillbringa ljumma kvällar i en svalkande bris medan man njuter av god mat tillsammans med människor man bryr sig om. Och ändå är det inte alltid lätt att flytta middagsbjudningen utomhus – ofta kan man inte återskapa samma enkla intimitet som man får inomhus. Vi anser att det är en konst att skapa den rätta atmosfären för en mysig middagsupplevelse utomhus. Därför bad vi Catarina Mira-Rose dela med sig av sina bästa tips om hur hon skapar den perfekta atmosfären för sommarens utomhusmiddagar på sin stora takterrass i centrala London.

Det viktigaste inslaget i varje middagsbjudning, berättar Catarina, är sällskapet: "En middagsbjudning är i slutänden en enkel och bestående kombination av ingredienser, som blir unik beroende på vilka som deltar. Om du har ett bra gäng kommer du att ha en bra kväll." När du vet vilka av dina älskade vänner som kommer, är det dags att duka ett inbjudande och mysigt bord. Detta är vad som först välkomnar dina gäster och sätter scenen för kvällen.

För Catarina är det viktigt att skapa ett bordsarrangemang som passar hennes personliga stil, för att säkerställa en autentisk och inbjudande atmosfär. För att uppnå detta använde Catarina en kombination av vårt perfekt ofullkomliga Flow-porslin och våra älskade Ripple-glas för att välkomna sina middagsgäster till en informell men estetisk utomhusmiddag i linje med hennes minimalistiska stil.

Förutom porslinet kan du lägga till ett element av värme och taktilitet till ditt bordsarrangemang genom att bygga lager med olika textilier. Detta kan uppnås genom att linda in vinflaskor i kökshanddukar eller välja att använda linneservetter och bordsdukar. Catarina använde våra Linen Placemats som konstfullt överdimensionerade servetter i den jordnära färgen Sugar Kelp för att tillföra värme och lyfta uttrycket på hennes bord. Dessutom använde hon våra Hale Tea Towels i en ljus men nedtonad färgsättning för att lägga till ett element av kontrast och ge en samtida touch till sin middagsbjudning.

"Jag är mer för en minimalistisk känsla, så jag älskar att blanda neutrala toner med svart och inkludera olika jordnära texturer på bordet. Jag tycker att tygservetter alltid är ett snabbt litet sätt att lyfta ett middagsbord och göra det mer chic."

När bordet är dukat anser Catarina att de mindre detaljerna är mycket inflytelserika för att skapa precis rätt stämning och sätta scenen för en utomhusmiddag som dina gäster med säkerhet kommer att minnas. Här lämnar Catarina inget åt slumpen: "Skapa en personlig spellista, en bordsplacering och se till att alltid fylla på dina gästers glas."

För att lägga till ett ytterligare element av intim mysighet dekorerar Catarina sitt bord med färska blommor och undviker stark belysning, utan väljer istället levande ljus som bjuder in hennes gäster att förlora sig i stimulerande samtal även efter solnedgången.

Även om Catarina anser att alla dessa element är viktiga, är det viktigt att komma ihåg att framgången med en utomhusmiddag mäts av dina gästers – samt din egen – njutning. Så, när du har dukat middagsbordet, satt den sista rätten i ugnen och tryckt på play på din kuraterade spellista, är det viktigt att luta sig tillbaka, vara närvarande och njuta av kvällen med dina nära och kära. "Och bekymra dig inte om att städa upp allt vid slutet av kvällen," lägger Catarina till, "Det kan vänta."

Checklista för middagsbjudning i det fria

Genomtänkt dukat middagsbord – var inte rädd för att mixa och matcha toner och texturer för en informell atmosfär

Tygservetter och bordstabletter för en touch av diskret lyx

Sätt tonen – gör en spellista i förväg som matchar kvällens stämning

Stämningsfull belysning – ljus tillför en livlig, intim känsla utomhus

Bordsplacering – det visar dina gäster att du har tänkt på kvällens dynamik

Var närvarande – det är lätt att gå upp i stressen av att vara värd, så kom ihåg att slappna av och njuta av kvällen, så kommer dina gäster säkert att göra detsamma