Hemma hos Parker Kit Hill

Vi besökte modellen Parker Kit Hill i hans hem i New York för att prata om mode, en karriär inom sociala medier och stadsliv på liten yta.

Hemma hos Parker Kit Hill

För Parker Kit Hill började livet framför kameran långt innan hans modellkarriär tog fart: "Jag har i princip vuxit upp online sedan jag var 14 år och har dokumenterat så många skeden av mitt liv genom åren." Idag är Parker 27 år och jonglerar en karriär inom mode samt en framstående närvaro på sociala medier. Som en del av IMG Models tar Parkers arbete honom runt om i världen, där han går på modevisningar och medverkar i kampanjer för märken som Marc Jacobs, Valentino, Acne Studios och Nike. På sin Instagram delar Parker ögonblicksbilder från sitt dagliga liv med över 500 000 följare, där han visar upp vackra bilder från sitt senaste arbetsuppdrag eller varumärkessamarbete och spontana ögonblick fångade på New Yorks gator, hans adopterade hemstad, eller från resor till Paris, Barcelona och Ibiza.

"Något som får ett utrymme att kännas som ett hem för mig, är känslan av stillhet. Att ha balans är superviktigt för mental klarhet."

På TikTok, där Parker har ett community av 1,7 miljoner följare, är stämningen mycket mer intim. Parkers TikToks är ofta filmade i hans enrumslägenhet i Clinton Hill, Brooklyn, och ger en inblick i hans privata sfär och en glimt av ett kreativt, vackert och lekfullt sinne. Här blandas humor, mode och sociala kommentarer i en hyllning till självuttryckets frihet.

"Mitt arbete är ganska organiskt och fritt," berättar Parker för oss. "Genom åren har arbetet med sociala medier gett mig möjligheten att dyka in i många olika konstformer. Det började först med musikalteater, sedan balett, därefter skådespeleri och nu mode. Alla dessa områen arbetar i samklang och de leder alla oavsiktligt tillbaka till varandra. Resan har bara börjat."

Parker är ursprungligen från Fort Worth, Texas, och har bott och arbetat i New York sedan han som tonåring började på den prestigefyllda Joffrey Ballet School. Han flyttade in i sin lägenhet i Clinton Hill våren 2021, och beskriver området som ett av New Yorks mest autentiska: "Grannskapet är fullt av liv och energi, men känns ändå tillräckligt avskilt för att vara privat och lugnt." När han letade efter en lägenhet drogs Parker till just denna på grund av dess "blandning av mysighet och känslan av att sväva i skyn." Det sistnämnda kan definitivt tillskrivas Parkers stora terrass som, anmärkningsvärt nog, har samma antal kvadratmeter som hans inomhusboende.

Bildtext
Bildtext

Namn: Parker Kit Hill
Ålder: 27 år
Bor: Clinton Hill, Brooklyn New York
Arbetar: Kulturartist - modell och
tastemaker inom mode, sociala medier-virtuos
Instagram: @parkerkithill
TikTok: @parkerkithill

"Terrassen spelade en stor roll i mitt beslut att flytta in i den här lägenheten. Det är så ovanligt att ha en terrass, men att ha en som är exakt lika stor som din lägenhet i New York City är helt otroligt," säger Parker. Under de varmare månaderna tar Parker fullständigt tillvara på lyxen av att ha ett stort utomhusutrymme i staden genom att omfamna indoor-outdoor living: "Jag gillar att ta ett ögonblick och bara sträcka ut mig på terrassen. Jag tar ut mattor och sånt där så att jag kan sträcka på mig och träna bekvämt samtidigt som jag får lite frisk luft. På kvällen tar jag ett vitt lakan och fäster det på mitt räcke, tar fram min projektor och tittar på filmer utomhus med vänner. Det är så privilegierat att ha extra utrymme att koppla av på."

Inomhus föredrar Parker ett rent, minimalistiskt utrymme med plats för lugn – en oas från stadens snabba tempo, en plats där han kan vila och ladda om: "Något som får ett utrymme att kännas som ett hem för mig, är känslan av stillhet. Att ha balans är superviktigt för mental klarhet."

"Jag ser mitt utrymme som en förlängning av min hjärna. Saker bör kunna flyttas runt för att du ska kunna bearbeta och ta itu med nya utmaningar som kommer åt ditt håll."

Parkers lägenhet är fylld med meningsfulla objekt som har valts ut med omsorg. "När det gäller att bo i ett mindre utrymme handlar allt om vad du låter ha betydelse," förklarar han. "Att veta när man ska låta något gå vidare till ett nytt hem är en färdighet som man får från minimalt boende. När det kommer till hur jag använder utrymmet, vill jag att allt i rummet ska vara flyttbart och inte permanent. Jag ser mitt utrymme som en förlängning av min hjärna. Saker bör kunna flyttas runt för att du ska kunna bearbeta och ta itu med nya utmaningar som kommer åt ditt håll."

När det gäller att välja nya inredningsobjekt har Parker en lista med krav de ska uppfulla innan han släpper in dem genom dörren: "Kan det stå ensamt, och kan det paras ihop med andra saker för att skapa en sammanhängande helhet? Jag älskar att blanda texturer, färger och mönster för att skapa ett lugnande men ändå livfullt utrymme."

Parkers kreativitet återspeglas inte bara i vilka kläder han bär, utan också i hans hem. Lekfulla färger och organiska linjer kontrasteras av lugna, neutrala toner och strukturerade former. "Det finns definitivt en korrelation mellan bärbart mode och heminredning," berättar han för oss. "Allt fungerar inom din essens som individ. Jag tycker att ditt hem bör utgöra en bakgrund för dig och hur du vill presentera dig själv för världen vid varje given tidpunkt."