Bakom Catena Sofa

Från råa träramar till bekväma, skräddarsydda soffmoduler

Inspirerade av tanken på 'low living', är vår Catena-soffas omfamnande, sackosäck-inspirerade form generöst dimensionerad för maximal avkoppling och mysighet. Upptäck hur vår italienska tillverkare omvandlar råa träramar till bekväma, anpassade Catena-moduler som kan kombineras på flera sätt för att skapa din perfekta soffa.

Vår Catena-kollektion består av olika moduler som kan kombineras för att skapa den idealiska soffan för ditt hem. Den är en del av vårt "Made to Order" koncept, vilket innebär att du kan välja den perfekta möbelklädseln från ett stort urval av tyger för att passa din personliga stil. Varje Catena-soffmodul tillverkas individuellt per beställning av skickliga hantverkare och kvinnor som arbetar i en italiensk fabrik i Venetoregionen, som sedan 2008 har specialiserat sig på att skapa möbelklädsel med hantverkskvalitet av lokalt inköpta komponenter.

Bildtext
Bildtext

Varje Catena-soffmodul tillverkas individuellt per beställning av skickliga hantverkare som arbetar i en italiensk fabrik i Venetoregionen, som sedan 2008 har specialiserat sig på att skapa möbelklädsel med hantverkskvalitet av lokalt inköpta komponenter.

Processen för att tillverka Catena Sofa börjar när fabriken tar emot en beställning för en specifik modul. De får träramen för den önskade modulen från en lokal italiensk leverantör. Denna träram utgör strukturen för den slutliga modulen. När antalet beställningar är särskilt högt, får fabriken ramen monterad och stoppad, men oftast hanterar hantverkarna denna del av processen själva. Efter montering limmas det finaste mikrocellulära skummet på ramen för hand, vilket gör att hantverkaren kan se till att modulen får precis rätt form. Den inre delen av skummet är fastare för hållbarhet, medan det yttre lagret är mjukare, vilket säkerställer att den färdiga soffan blir plyschig och bekväm. Till slut dras ett lager vitt tyg hårt över skummet, vilket underlättar för klädselmakaren att lägga till det önskade tyget på modulen och säkerställer ett snyggt och slätt slutresultat.

Efter att skummet har lagts till köper hantverkarna tyget som valts för den specifika modulen. ferm LIVING har ett stort urval av textilier som har handplockats i nära samarbete med ferm LIVINGs design- och produktledningsteam, varav de flesta också produceras i Italien, men kan också komma från Spanien eller Norge.

Det första steget i klädselprocessen är att skära till det valda tyget. Detta görs med en maskin för att optimera processen och begränsa tygspillet. När tyget har skurits till sys det ihop av skickliga hantverkare, vilket säkerställer att den slutliga produkten får ett detaljerat uttryck komplett med intrikata toppsydda sömmar som liknar den kedjekurva som också inspirerade namnet på Catena-soffan. Efter sömnadsprocessen är soffkomponenten redo att kläs för hand. En av de utbildade hantverkarna passar noggrant det utvalda tyget på modulen och säkrar det med en häftpistol, vilket resulterar i ett elegant och stilrent uttryck.

Efter att den har klätts är den anpassade Catena-modulen redo att packas och skickas från Italien till sin slutdestination, där den kommer göra det möjligt för dig att skapa ett utrymme som passar din personliga stil och där du kan känna dig bekvämt du.