Bakom designen: Hemi loungestol

Upptäck hur miljöansvar och silhuetten hos klassiska safaristolar bidrog till att ge Hemi loungestolen dess karakteristiska design.

Hemi loungestolen är framtagen i samarbete med Jonas Herman från Herman Studio. Med målet att skapa en högryggad loungestol som var både snygg och gav ett bra stöd – utan någon stoppning – föddes det rena, arkitektoniska uttrycket i Hemi loungestolen.

Hemi loungestolens distinkta profil och material har inspirerats av den klassiska safaristolen. Slutresultatet är en välbekant men ändå oväntad tolkning av en ikonisk design, omgjord i en enkel, skulptural profil och tillverkad med omtanke och miljöpåverkan i åtanke. Stolens avskalade design har en ödmjuk, analog känsla och de tydliga, lättmonterade komponenterna återspeglar en inneboende ärlighet.

Billledetext
Billledetext

”Hemi”, det grekiska ordet för halv, refererar till en böjd eller halvcirkelformad struktur, och anknyter till de halvcirklar som återkommer i hela stolen. En enkel men slående designdetalj är två halvcirkelformer som möts framtill på stolens ram och bildar en spole som canvassitsen är trädd igenom. Mot de flytande kurvorna i stolens sits ger de halvcirkelformade panelernas gedigenhet den karakteristiska känslan av kontrast som finns i alla ferm LIVINGs kollektioner.

Varje enskild detalj – från konstruktionen till materialvalet – är noggrant genomtänkta ur ett hållbarhetsperspektiv. Stolen är utvecklad för att enkelt kunna monteras isär och levereras i ett platt paket, vilket minimerar mängden förpackningsmaterial och reducerar koldioxidutsläppen i transportprocessen.

 

 

Med cirkularitet i fokus valde designern Jonas Herman att inte använda skumplast och blandade material. Till sitsen valde han en slitstark canvasväv av 100 % europeiskt linne som är idealiskt i ett ryggstöd som kan fällas utan att kompromissa med varken miljöansvar eller materialkvalitet. Likaså var FSC® certifierat massivt bokträ ett naturligt val till Hemi loungestolen, då det ger stolen en subtil, grundande dimension.

Oavsett om Hemi loungestolen används som läsplats eller loungemöbel, om den står ensam eller placeras bland designföremål är den en elegant statementmöbel som fortsätter att bevisa att i det enkla bor det vackra.


Upptäck Hemi loungestolen här