Barnguide till Köpenhamn

Våra fem 5 favoritdestinationer när man besöker Köpenhamn med barn.

Med sin fängslande blandning av historisk arkitektur, grönområden och barnvänliga upplevelser erbjuder Köpenhamn oändligt med äventyr för små utforskare. I den här guiden till vår älskade hemstad har vi omsorgsfullt valt ut fem spännande destinationer för familjer.

Oavsett om du besöker Köpenhamn för första gången eller har bott här länge hoppas vi att den här guiden ska inspirera till nya äventyr och skapa bestående minnen för både barn och föräldrar.

Bette Café — Carlsberg Byen

På Bette Café i Carlsberg Byen kan föräldrar njuta av ett glas naturvin eller en kopp kaffe medan deras barn leker i en lugn och vacker miljö. Det inkluderande konceptet är genomtänkt för att tillgodose behoven hos både barn och föräldrar och erbjuder en gemenskap där besökarna kan njuta av vacker estetik och ekologisk, hemlagad mat, tillsammans med alla bekvämligheter som finns för barn. Bette Café erbjuder evenemang och workshops för blivande mödrar och familjer, vilket innebär att alla är välkomna.

www.bette.cafe

Marionet Teatret

Marionetteatern är en gratis friluftsteater för barn som ligger i Kongens Have, ett pampigt grönområde i hjärtat av Köpenhamn. Under juni och juli bjuder teatern på charmiga och uppslukande föreställningar som är utformade för att utmana de små barnens fantasi. Efter föreställningen kan familjerna koppla av på de grönskande gräsmattorna, besöka Rosenborgs slott eller utforska parkens lekplatser. Tänk på att föreställningarna endast erbjuds på danska när du planerar ditt besök.

www.detlilleteater.dk

Tivoli

Tivoli grundades 1843 och är en förtrollande nöjespark som ligger i stadens centrum. Parken är fylld av gammaldags charm och historia och är känd för att ha inspirerat Walt Disney att skapa sin egen temapark, Disneyworld. I parken, som vänder sig till både unga och gamla, finns ett stort utbud av åkattraktioner, restauranger, utomhusattraktioner, trädgårdar och paviljonger. Under åren har Tivoli fortsatt att fängsla och förtrolla gäster i alla åldrar, vilket har gjort parken till ett älskat resmål för både lokalbor och turister.

www.tivoli.dk

Frederiksberg Gardens

Trädgården ligger i den idylliska stadsdelen Frederiksberg, är hem för det historiska, barocka Frederiksberg slott och gränsar till Köpenhamns zoo och Søndermarken. Parkens vidsträckta landskap är grönskande och fyllt av charmiga broar, sjöar, välskötta gräsmattor och romantiska skogspartier. Under soliga dagar glider parkens besökare fram i roddbåtar genom kanalerna och beundrar landskapet. Samla dina småttingar och packa en picknick för att njuta av en eftermiddag i denna pittoreska park.

BaneGaarden

BaneGaarden är en grön oas inom stadens gränser och har utvecklats till en banbrytande kulturell och ekologisk destination. Konceptet omfattar över 1,5 hektar natur och olika matställen, bland annat ett bageri och en pizzeria, en street food-marknad och en restaurang som ligger i ett växthus. Barnen kommer att älska att utforska områdets renoverade ladugårdsbyggnader, besöka lekplatsen och delta i program för att lära sig mer om en hållbar livsstil.

www.banegaarden.com