Designresmål

Vi har sammanställt en reseguide över våra favoritdestinationer för shopping inom inredningsdesign.

Oavsett om du ger dig ut på äventyr till okända städer eller väljer en avkopplande hemester i din egen hemstad finns det gott om unika destinationer som ivrigt väntar på att bli upptäckta. Att ge sig ut i outforskade områden eller till och med i dina lokala omgivningar kan ge dig minnesvärda upplevelser när det gäller mat, kultur och natur, men det kan också inspirera dig till att ta med ny och fängslande inredningsdesign hem. Oavsett om du dras till större möbler eller mindre tillbehör, kommer det att samla på design från dina resor inte bara att ge ditt hem ett distinkt uttryck utan också införliva varje föremål med kära minnen som påminner dig om de anmärkningsvärda platser du besökt och den extraordinära designvärld som väntar på att bli utforskad.

Så, vart bör du åka? Som en designintresserad turist kan du njuta av allt från exklusiv, kuraterad shopping medan du sippar på Café au Lait i det historiska 4:e arrondissementet i Paris, till att andas in den salta havsluften medan du shoppar intill Bergens imponerande fjordar och berg.

Vi har sammanställt en reseguide över de bästa shoppingdestinationerna för design och bjuder in dig att utforska dessa anmärkningsvärda butiker.

The Home of ferm LIVING
Kuglegårdsvej 1-5, Köpenhamn K, Danmark

Inklämt mellan pittoreska kanaler, udda husbåtar och den vilda fristaden Christiania, ligger The Home of ferm LIVING, som innefattar vår flaggskeppsbutik. Kuglegården 1-5 är en historisk byggnad som daterar tillbaka till 1770, och vars kompromisslösa fasad skapar en intressant kontrast till dess råa bakgrund. I den intima och autentiska atmosfären i butiken kan gäster handla hela ferm LIVING-kollektionen samt ett kuraterat urval av vintagekuriosa, växter, soffbordsböcker och andra tillbehör för hemmet.

@fermlivingboutique

STANA conceptstore
Leonhardtstraße 4, Berlin, Tyskland

STANA conceptstore ligger i det livliga och eleganta området Charlottenburg i Berlin. Du hittar butiken i det kontrastrika området inklämd bland kaféer och restauranger i byggnader som varierar från rokokotidens stadshus till brutalistiska strukturer från 1950-talet. STANA-butiken erbjuder en mängd kvalitetsprodukter som fokuserar på hållbarhet och design, med fokus på produkter som är gjorda för att hålla.

@stanaberlin

HOW WE LIVE
Beethovenstraße 15, Köln, Tyskland

Du hittar How We Live inbäddat i Kölns livliga Belgiska Kvarter. Med ett överflöd av butiker och trendiga matställen stoltserar området med mångfaldiga kulturer, konst och kulinariska njutningar. Den inspirerande butiken erbjuder ett genomtänkt urval av dekorativa objekt, vintage-skatter och innovativ skandinavisk design. Butiken omfamnanar ansvarsfull produktion, och har en kuraterad samling av högkvalitativa och unika föremål för ditt hem som erbjuder inspiration utöver det vanliga.

@howwelive_original

Patinamøbel
Schauplatzgasse 9, Bern, Schweiz

På Patinamøbel blandas utvalda skandinaviska märken sömlöst med noggrant kuraterade vintagestycken. Denna butik är belägen nära den vackra Schweiziska Parlamentsbyggnaden, och ligger i UNESCOs världsarvslistade Gamla Stan i Bern. Utforska de charmiga gatorna, besök det historiska Klocktornet "Zytglogge" från 1200-talet och fördjupa dig i det lokala livet med ett uppfriskande dopp i floden Aare. Patinamøbel bjuder in dig att uppleva tidlös design och Berns kulturella charm.

@patinamoebel

La Maison des Lices
11 Rue de la Résistance, Saint-Tropez, Frankrike

La Maison des Lices är en inredningsbutik i hjärtat av Saint Tropez med ett vackert urval av medelhavskonst och hantverk. Saint Tropez var ursprungligen en charmig fiskeby och har med tiden utvecklats till en konstnärlig och kulturell tillflyktsort, känd för sin semesteratmosfär, sina livliga fester och glamorösa båtar. La Maison des Lices, belägen nära den berömda Place des Lices, bjuder in globala resenärer att uppleva denna essensen av denna sceniska destination.

@maisondeslices

Earl of East
87 Coal Drops Yard, London, Storbritannien

Utforska Earl of East, en fristad för oberoende märken specialiserade på doft, heminredning och tillbehör. Utöver shopping har butiken utvecklats till en kreativ destination i sig, med workshops, evenemang och en livlig gemenskap. Belägen i det historiska Coal Drops Yard, en koltransportanläggning omvandlad till köpcentrum, erbjuder den en fängslande blandning av butiker, restauranger och kulturella upplevelser för både lokalbefolkning och turister.

@earlofeast

Your Living Space
Carrer de Sant Pere Màrtir, 28, Barcelona, Spanien

Your Living Space är en inspirerande inredningsdesignstudio i det charmiga Gracia-området i Barcelona. Utforska deras kuraterade samling av möbler och inredning, som sträcker sig från badrumsprodukter till köksartiklar, belysning och möbler. Butiken är belägen i en livlig enklav i den pulserande staden Barcelona, där du kan villa bort dig på de mysiga gatorna och vackra torgen i Gracia, fyllda med specialbutiker och lokala företag.

@yourlivingspace_

Bahú
Rua Almeida e Sousa 1C, Lissabon, Portugal

Utforska Bahú, en förtjusande butik grundad av två systrar, som erbjuder ett kuraterat urval av portugisiska och skandinaviska designstycken. Den var ursprungligen en barnbutik men har nu utvidgats till att inkludera produkter för hela familjen. Bahú är belägen bortom turiststråken i det livliga Campo de Ourique-området i Lissabon, en av Europas trendigaste städer, där design och kreativitet frodas mitt i en familjeorienterad atmosfär.

@bahu.pt

Konstabel
Vogts gate 55, Oslo, Norway

Upptäck Konstabel, en lokal butik i Oslo som är känd för sin enastående samling av hållbara, högkvalitativa inrednings- och livsstilsprodukter. Butiken är belägen i det livliga Torshov-kvarteret, känt för sina mysiga lokala butiker, härliga caféer och livliga restauranger och barer. Omgivet av parker och öppna grönområden är det den perfekta platsen för en avslappnad promenad längs den pittoreska floden Akerselva, där du till och med kan njuta av ett uppfriskande dopp.

@konstabelinterior

Boligheter
Bredgatan 11, Västervik, Sverige

Utforska Boligheter, en inspirerande inredningsbutik grundad i Västervik. Med fokus på skandinavisk design erbjuder de ett oöverträffat urval av hem- och barnprodukter. Fördjupa dig i Västerviks charm, Sveriges bästa sommarstad året om. Upplev lugn, natur, shopping och underhållning samtidigt som du ger ditt liv en touch av distinkt svensk lycka. Missa inte chansen att besöka en av Västerviks 5 000 öar, en sann sommarglädje.

@boligheter

Old Faithful Shop
320 West Cordova St., Vancouver, Kanada

Old Faithful Shop är en fristad för kvalitetsvaror som förkroppsligar en enkel, vardaglig livsstil. Med en stark tro på tidlösa produkter som åldras med värdighet väljs deras produkter ut för att bli älskat arvegods över tid. Inspirationen till Old Faithful Shop kom direkt från medgrundaren Walter Mannings far- och morföräldrars butiker. Beläget i en landmärkesbyggnad från 1903 i Vancouvers historiska Gastown-distrikt bevarar Old Faithful Shop essensen av en svunnen era samtidigt som den erbjuder modern kvalitet och service som står emot tidens prövning.

@oldfaithfulshop

BEAM
272 Kent Avenue, Brooklyn, New York, USA

Sedan 2013 har BEAM haft som mål att koppla samman designkunniga kunder med de senaste och mest briljanta inom möbler, belysning och heminredningsvaror. Med stolthet i att kurera varumärken som ofta går under radarn och vara först med att presentera dem har deras produkter stil, känsla och kvickhet. Kvalitet, hantverk och god design kommer alltid först och firar det speciella, unika och skojiga. Med en mix av etablerade varumärken och framväxande konstnärer är deras stil en blandning av mid-century cool och rock-and-roll-vibbar.

@BeamBrooklyn

Designstuff
Retail 1, 3-5 St Kilda Road, Melbourne, Australien

Stig in i Designstuff, en fängslande detaljhandels-oas i Melbournes St Kilda. Butiken har magnifika fönster som gör att utrymmet badar i varmt, inbjudande ljus, medan draperierna från golv till tak lägger till en elegant touch. Utforska en fusion av skandinavisk, australisk och global design, kuraterad med passion och uppmärksamhet på detaljer. Fördjupa dig i denna inspirerande destination som väcker kreativitet och omfamnar skönhet. Medan du är i St Kilda kan du besöka Luna Park och promenera längs den livliga Esplanaden.

@designstuff

AnOther DESIGN
ul. Drużbackiej 13, Warszawa, Polen

AnOther DESIGN ligger i det historiska distriktet Old Żoliborz i Warszawa. Denna charmiga villa, med en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet, erbjuder en unik shoppingupplevelse. Żoliborz är ett pittoreskt grannskap känt för sina vackra stränder längs floden Wisła. Det spelade en betydande roll under Warszawaupproret och förblir en symbol för hopp och motståndskraft. Utforska den fantastiska naturen, de atmosfäriska gatorna och förkrigsvillorna omgivna av gamla träd samtidigt som du njuter av den konstnärliga atmosfären, de härliga kaféerna och de små restaurangerna som gör detta distrikt till en favorit bland konstnärer och konstentusiaster.

@anotherdesign_pl

Ricci Home Design
Via Circonvallazione 90, Riccione, Italien

Upptäck Ricci HD, en innovativ destination för inredningsdesign och möbler i Riccione. Med en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1948 erbjuder butiken nu fyra våningar med design och konst. Beläget i den livliga staden Riccione, en känd badort med modemedvetna boutiquer, vackra parker och en fängslande kustlinje, kan du utforska kulturella sevärdheter som Galleria för modern konst och njuta av stadens kulinariska läckerheter.

@ricci_hd_homedesign

Door Home
Hovioikeudenpuistikko 13, Vasa, Finland

Stig in på Door Home & Lounge Bar, en fristad för avkoppling och inspiration. Browsa den noggrant utvalda inredningsbutiken, som visar ett urval av möbler och objekt. Kombinera din shopping med en avslappnad stund i deras Lounge Bar, där du kan slappna av med en uppfriskande drink. Butiken är belägen i Vasa, en livlig kuststad i Finland känd för sina fantastiska landskap och sitt starka maritima arv, där du kan uppleva den livliga atmosfären på torget medan du shoppar, äter och tar in en fängslande blandning av modern och historisk arkitektur.

@doorhome.loungebar

MisterDesign
Vughterstraat 278, 's-Hertogenbosch, Nederländerna

Upptäck MisterDesigns fängslande värld, belägen i den historiska 'Pompen & Verlouw'-byggnaden som en gång i tiden var ett Ford-garage. Förutom att shoppa inspirerande designprodukter kan du unna dig en härlig lunch på restaurangen eller delta i en keramikworkshop. Tvärs över gatan erbjuder The Gallery on Wilhelminaplein mer inspiration med sin panoramautsikt över naturreservatet Bossche Broek. Utforska Den Bosch, känt för sina kulturella och historiska landmärken, inklusive St John's Cathedral och den förtrollande floden Binnendieze.

@misterdesignnl

gæst
Ijzerenwaag 12A, Antwerpen, Belgien

gæst är en livlig inredningsbutik som hyllas för sin hållbara och färgstarka kollektion av möbler, belysning och tillbehör. Inrymt i modekvarteret Antwerpen är denna dolda pärla belägen i ett tidigare kloster, vilket ger shoppingupplevelsen en touch av historia. Utforska den livliga omgivningen, där trendiga boutiquer, mysiga kaféer och det prestigefyllda MoMu-museet bara ligger ett stenkast bort.

@gaest.design

ILLUMS
Honey Building Aoyama 1F, 3-35-8 Jingumae, Shibuya-ku, Tokyo, Japan

ILLUMS Aoyama store är en butik som smidigt blandar de japanska koncepten "Inei Raisan" och "Wabi-Sabi" med nordisk design och modern teknik. Genom att omfamna idén om att njuta av överflödet erbjuder den ett brett utbud av nordiska möbler som sällan finns på andra ställen. Beläget i Aoyama, intill de trendiga områdena Harajuku och Omotesando, omges den av trendiga butiker och visar det senaste inom japanskt mode och mat.

@illums_aoyama

The Feeting Room
LX Factory, Rua Rodrigues Faria 103, Edifício 4, Loja 0.3, Lisboa, Portugal

The Feeting Room är en spännande destination som kombinerar mode, design, konst och kultur. Beläget i LX Factory, ett kreativt nav för konstnärer och entreprenörer, är denna butik fylld med inspirerande produkter som uttrycker en modern och kosmopolitisk livsstil. Efter att ha utforskat butiken kan du ta en promenad runt LX Factory och upptäcka dess konstnärliga atmosfär, intressanta butiker och trendiga restauranger.

@thefeetingroom

Wiener Silber Manufactur
Fürstenbergstr. 2, Berlin, Tyskland

Wiener Silber Manufactur är ett paradis för de som älskar exklusiva silver- och guldföremål. Butiken är belägen i en historisk byggnad i Berlin, med utsökt hantverk och design som hyllar den österrikiska silversmedstraditionen. Utforska Berlins mångfaldiga kultur, inklusive dess många museer, historiska platser och trendiga kvarter, och upptäck en stad som ständigt förnyar sig.

@wienersilbermanufactur

Forest
The Mall West, Bristol, Storbritannien

Utforska Forest, en radikalt annorlunda butik med en handplockad samling av möbler, belysning och inredningsdetaljer. Forest är belägen i Bristol, en kreativ och eklektisk stad fylld med konst, kultur och historia, och ger en frisk och modern tolkning av inredning. Ta dig tid att promenera längs Bristol Harbour, upptäck den vibrerande street art-scenen och besök de charmiga oberoende butikerna i staden.

@forest_london

The Conran Shop
117 Rue du Bac, Paris, Frankrike

The Conran Shop, beläget i hjärtat av Paris, är en ikonisk destination för modern inredningsdesign. Med ett noga utvalt sortiment av möbler, belysning, heminredning och accessoarer representerar butiken det bästa av modern europeisk design. Utforska Paris rika kulturella arv, från de majestätiska byggnaderna i centrala Paris till charmiga kvarter som Marais och Montmartre.

@conranshopofficial

Alfonso Marina
Calle del Príncipe de Vergara 10, Madrid, Spanien

Alfonso Marina är en välkänd inredningsbutik i Madrid som specialiserar sig på exklusiva möbler och inredningsdetaljer. Butiken ligger i Salamanca-distriktet, som är känt för sina eleganta byggnader och trendiga boutiquer. Efter att ha besökt butiken kan du ta dig tid att utforska Madrids konstscen, matmarknader och fantastiska arkitektur.

@alfonsomarinaofficial