Louisiana x ferm LIVING

I en hyllning till modern konst och design, bjuder vi in dig att utforska hur samarbetet mellan Louisiana och ferm LIVING kom till liv.

Ansträngninglöst Samtida

Louisiana har sedan det öppnade 1958 varit Danmarks mest framåtblickande museum för samtidskonst, som skakat om status quo med originella och provocerande utställningar, och är helt dedikerat till modern konst med verk av mästare som Pablo Picasso, Yayoi Kusama, Andy Warhol och Frida Kahlo.

Med sitt något undangömda läge i Köpenhamns förort Humlebæk, kan det komma som en överraskning att man ofta måste köa för att komma in. Beläget fridfullt vid kanten av en skog och med utsikt över Öresund, är detta museum för modern konst själva sinnebilden av vacker natur och arkitektonisk briljans, och många som besöker Köpenhamn har Louisiana på sin dagstursagenda.

Knud W. Jensen, som var grundaren av Louisiana, tog över egendomen 1955, där den då endast bestod av en gammal villa. Med visionen att det nya museet skulle inkludera villan och en separat utställningspaviljong, bad han de två arkitekterna Jørgen Bo och Vilhelm Wohlert att ta sig an projektet. Dock hade de två en mycket tydlig ambition för platsen - att länka samman arkitekturen med den naturliga omgivningen. Deras ambition ledde till ett unikt arkitektoniskt verk som smidigt anpassar sig efter landskapet, och idag är Louisiana känt för sin nedtonade elegans där arkitekturen blir en perfekt kuliss till uppvisandet av anmärkningsvärd konst.

Bekvämt Ikonisk

I samarbetet med Louisiana och ferm LIVING var det avgörande att designen skulle återspegla den nedtonade elegansen som är själva essensen av det ikoniska museet. Ett signifikant kännetecken för Louisiana är bruket av höga, vitkalkade väggar, exponerade strukturer, trätak och djupröda klinkergolv. Det var den signifikanta leken med dessa kontraster i färger och material som inspirerade till det karakteristiska tyget Louisiana x ferm LIVING. Resultatet blev ett fängslande, vävt tyg med djärva svarta och sandfärgade ränder som kommer att göra ett statement i varje hem.

Den klassiska men djärva randen hos Rico 2-seater och Lounge Chair speglar de genomgående träribborna och svarta fönsterramarna som är distinkta för Louisiana, liksom den nedtonade svarta och sandfärgade färgskalan, medan det texturerade, linnebaserade tyget väcker ditt sinne för beröring. Kontrasterna mellan de rena, klassiska linjerna tillsammans med rundheten hos Rico 2-seater och Lounge Chair skapar en bekvämt ikonisk design, som inbjuder till ett ögonblick av långsamhet och stillhet i ditt hem.

Billledetext
Billledetext