Anpassa din Bukett till din Vas

Anpassa blomsterarrangemanget till din vas

En vacker bukett blommor förtjänar en vacker vas att kalla hem. Vi har samarbetat med den New York-baserade blomsterdesignern och grundaren av METAFLORA, Marisa Competello, vars minimalistiska, skulpturala blomsterkreationer är älskade på Instagram, för att hjälpa oss att skapa ett underbart blomsterarrangemang som matchar din valda vas.

Matcha din bukett med din vas

“Textur och färg är alltid en utgångspunkt för mig när jag väljer blommor.”
- Marisa Competello

Vi bad Marisa att skapa fyra blomsterarrangemang för fyra olika vaser och bad henne dela med sig av sina bästa tips och tricks för hur du får din ideala bukett att passa din valda vas.

Muses – Ania Vase : Tall and Broad


Detta är en hög vas med en bred kant som sträcker sig över vasens diameter. Med sina rymliga dimensioner och tidlösa, samtida uttryck ger Ania Muses Vase dig möjligheten att skapa ett fylligt och distinkt arrangemang som garanterat fångar allas blickar.

Marisa säger om sitt arrangemang:
“För denna vas använde jag franska tulpaner i två olika färger. De är så eleganta och har en slags vacker rörelse. Jag ville att tulpanerna skulle stå ensamma och omfamnar det negativa utrymmet mellan de enskilda stjälkarna. Jag inspirerades också av vasens färg och form.”

Köp Muses- Ania Vase

Water Swirl Vase - Round: Round & Petite


När en vas har en mindre öppning, som denna, ger det dig lättare kontroll över formen och riktningen som din bukett kommer att ta. Water Swirl Vase har ett lätt och ansträngningslöst uttryck med den tillagda fördelen att den låter dig njuta av ljuset som filtreras genom det genomskinliga glaset.

Marisa säger om sitt arrangemang:
“Jag valde en blandning av gult i denna bruna vas – jag gillar verkligen den här färgkombinationen. Jag valde mimosa och oncidiums, som fungerar som en mjuk kontrast till det blåsta glaset. Textur och färg är alltid en utgångspunkt för mig när jag väljer blommor.”

Köp Water Swirl Vase

Verso Vase – Tall & Slender


En hög vas med en smal kant möjliggör ett högre blomsterarrangemang, samtidigt som den håller din bukett enkel och luftig ger blommorna möjlighet att också ta upp horisontellt utrymme. Med klassiska former hämtade från traditionell keramik, har Verso Vase en oregelbunden, feminin form med ett par distinkta, konstfullt böjda handtag som lägger till en modern twist till det annars tidlösa uttrycket.

Marisa säger om sitt arrangemang:
“Jag använde mörklila kallaliljor för denna vas för att försöka uppnå en nästan monokrom, modern look. Återigen använder jag deras form och rörelse för att få dem att sticka ut. Vasen och blommorna kompletterar varandra.”

Köp Verso Vase

Fountain Centrepiece – The Bowl


Ett skålformat mittstycke är ett utmärkt alternativ till en traditionell vas och låter dig skapa ett praktfull, frodig arrangemang samtidigt som du arbetar med bredd lika mycket som höjd. Fountain Centrepiece är ett skulpturalt stycke med ett mjukt, veckat uttryck som kommer att komplettera dina valda blommor.

Marisa säger om sitt arrangemang:
“Jag ville skapa mer volym i denna skål med hjälp av två olika typer av texturer. Tisteln och eukalyptusvarianterna är både kantiga och mjuka. Jag baserade mina val på volym och vad jag kunde bygga en form med.”

Köp Fountain Centrepiece