Bakom produktionen av Ripple-glas

Nordost om Peking i Shanxi-provinsen ligger vår glasgjuterifabrik, omgiven av ett vackert naturlandskap och byggd sida vid sida med päronplantager.

Nordost om Peking i Shanxi-provinsen ligger vår glasgjuterifabrik, omgiven av ett vackert naturlandskap och byggd sida vid sida med päronplantager. Denna kinesiska fabrik, byggd på familjevärderingar och känd för sina utsökta tekniker, var den första i sitt slag att skapa handgjorda, högkvalitativa glasvaror och har nästan 40 års erfarenhet inom området.

Bildtext

Processen

Att skapa vackra glas och stjälkglas är lika mycket en konst som en vetenskap. Vi tror att seriöst hantverk krävs vid varje steg i processen när vi tillverkar Ripple-serien: en process med flera olika arbetsprocedurer, som kan ta upp till 24 timmar beroende på glasets komplexitet.

Bildtext

“....Att använda kvalitetsmaterial för glasgjutning är mycket viktigt

Med hjälp av ett blåsrör blir varje enskilt glas munblåst in i en gjutform, medan blåsaren puffar luft genom det långa smala röret för att expandera glaset till önskad storlek och form. Från denna punkt genomgår glaset en process för att säkerställa att det behåller den avsedda formen. Färdiga glas placeras för att svalna vid en säker temperatur. Glas som inte kyls ner på rätt sätt kan vara farligt eftersom det kan spricka på grund av termisk stress. Efter detta skärs kanten med laser, och en våt grovkornig slipningsskiva slipar ner de vassa kanterna. Varje vågform rengörs noggrant tre gånger innan den slutliga kvalitetskontrollen.

Eftersom varje Ripple-glas är munblåst är varje glas unikt och inga är 100% identiska, eftersom glasblåsaren påverkar det slutliga resultatet genom mängden glas och lufttryck han eller hon använder under blåsningen.

Bildtext
Bildtext

“Vi tror att seriöst hantverk krävs vid varje steg i processen när vi tillverkar Ripple-serien”

Materialen

Att använda kvalitetsmaterial för glasgjutning är mycket viktigt. Eftersom gjutformen är grunden för glasets form, är det viktigt att noggrant rengöra den för att ta bort damm eller korn. Den råa glaskompositionen består av noggrant utvalda material, som vart och ett bidrar till att säkerställa ett slutresultat med hög klarhet och minimala fel.

Bildtext
Bildtext

Ripple-kollektionen

Med en räfflad yta, geometrisk design och raffinerad stil, balanserar Ripple-serien form och funktion. Kollektionen innehåller sju olika typer av glas, varje med sin egen unika form och identitet, som tillsammans bildar en familj. Hela kollektionen inkluderar ett set med fyra stapelbara vattenglas, ett set med fyra långdrinkglas, ett set med två champagneskålar, ett set med fyra små stapelbara glas, ett set med två vinglas, en karaff och ett litet karaffset med tillhörande glas. Allt som behövs för att komplettera en stilfull och lyxig bordsdukning för varje tillfälle.

Bildtext