Stadsguide till Köpenhamn

En guide till våra favoritplatser i vår älskade hemstad

Köpenhamn har varit hem och musa för ferm LIVING helt sedan starten. Med sin fängslande arkitektur och tidlösa design finns det ingen plats som är mer inspirerande än denna charmiga stad. Att utforska de mysiga gatorna med kullersten, upptäcka kaféer täckta av murgröna och stöta på dolda skatter i olika stadsdelar skapar det perfekta endags-äventyret.

I den här guiden till vår älskade hemstad har vi samlat en lista över våra personliga favoriter, som omfattar de essentiella måste-besöka platserna. Oavsett om du är här för första gången eller är en erfaren lokalinvånare, hoppas vi att den här guiden kommer inspirera till nya äventyr i denna pulserande metropol.


Confecture Köpenhamn
Overgaden Oven Vandet 40A, 1415 København K

Om du kan gå förbi chokladbutiken Confecture i Christianshavn utan att bli inlockad är du gjord av starkare material än vi! Handgjorda chokladkonfektyrer pryder väggarna i denna väldoftande butik och under sommarmånaderna erbjuder de ett urval av krämiga glassmaker serverade i chokladdoppade strutar. Lägg till det söta och fluffiga tillbehöret ‘guf’ till din sötsak för den klassiska danska sommarupplevelsen, och njut av den vid de pittoreska kanalerna. Under vintern kan du värma händerna på en kopp dekadent varm choklad eller en klassisk gräddfylld ‘flødebolle’.


Assistens Kyrkogården
Kapelvej 2, 2200 København N

Assistens Kyrkogård är belägen mitt i det eklektiska och livliga området Nørrebro och är en grön oas av historia och dansk kultur. Kyrkogården är den sista viloplatsen för flera kända danskar såsom Søren Kierkegaard och Hans Christian Andersen, och har varit en populär picknickdestination sedan början av 1800-talet. Moderna Köpenhamnsbor fortsätter traditionen, njuter av lugnet bakom dess signaturgula murar, tar promenader eller vilar bland säsongens grönska och de antika gravplatserna. Ta med en kaffe to-go, vandra genom kyrkogården och se om du kan hitta gravstenen till en älskad dansk sångare, ett geni inom fysik eller till och med en undflyende Tidsresenär som dog år 2064.


Villette
Fælledvej 12, 2200 København

Villette, ett kulinariskt smycke, är en ljus och solig restaurang som erbjuder säsongsbetonade rätter med lokalt producerade ingredienser. Njut av den avslappnade atmosfären i deras murgrönetäckta innergård medan du festar på färgglada rätter och utsökta cocktails. Med fokus på nordiska smaker och innovativa tekniker erbjuder Villette en gastronomisk resa i en avslappnad och mysig miljö. Med deras "Inga reservationer" policy kan du ta en promenad runt Nørrebro-området och slinka in för lunch eller middag när det passar dig.


Copenhagen Contemporary
Refshalevej 173A, 1432 København

I stadens nya kulturella distrikt Refshaleøen kan du besöka det internationella konstcentret Copenhagen Contemporary. Det framstående museet är känt för sitt engagemang för samtidskonst, och det expansiva industriella utrymmet sätter scenen för olika installationer, utställningar och föreställningar skapade av både danska och internationella konstnärer. Med ständigt skiftande utställningar med både välkända och up-and-coming konstnärer, kan du komma ansikte mot ansikte med tankeväckande verk som engagerar sinnena. Området självt erbjuder en mängd utsökta matupplevelser och pittoreska miljöer, vilket gör det till en underbar utflyktsdag.


Lille Blå
Esplanaden 3, 1263 København

Känd som en av stadens mest färgglada vinbarer är Lille Blå målad i en djup kunglig blå färg till ära för färgaffären som tidigare ockuperade utrymmet. Baren ligger inklämd mellan de vackra byggnaderna i Inre Köpenhamn, och erbjuder den perfekta viloplatsen efter en dags utforskning. Lille Blå specialiserar sig på naturliga, ekologiska och biodynamiska viner, serverade i glas eller flaska, tillsammans med en liten meny av noga utvalda snacks. Sitt ute och njut av det vackra grannskapet och lite people watching eller njut av ditt vin inne i den typiska skandinaviska inredningen.



Hart Bageri
Galionsvej 41, 1437 København

Hart Bageri är ett välkänt namn i Köpenhamn, som erbjuder färska bakverk och bröd som kombinerar den klassiska glädjen i dansk bakning med en innovativ touch av fusionssmaker. Bageriet är skapat av Richard Hart, tidigare kock på Noma, och är känt för att tillfredsställa även den mest kräsna danska bakverksälskaren. Med sittplatser på båda sidor av butiken erbjuder bageriet ett urval av utsökta bullar, bröd och ett sortiment av bakverk och kakor som är bakade till perfektion. Deras kardemummacroissant smälter i munnen och är en ren dröm, och det flagnande, smöriga och perfekt kryddade korvbrödet kommer att få dig att längta efter Hart i månader efteråt.


Grundtvigs Kyrka
På Bjerget 14B, 2400 København NV

Mitt i området Bispebjerg tornar en imponerande struktur upp sig över det omgivande landskapet. Grundtvigs kyrka är en syntes av expressionism och gotisk arkitektur som byggdes år 1927, och den förkroppsligar både traditionella och moderna danska designelement. Den imponerande fasaden överträffas bara av dess interiör, som inkluderar ett kalejdoskop av färgat glas samt svävande valv. Den alltid dämpade atmosfären erbjuder en paus från stadens brus och inbjuder dig att njuta av en lugn stund eller två för att uppskatta den imponerande byggnaden. Precis mittemot hittar du ingången till Bispebjerg Kirkegård. Detta är en vacker och expansiv kyrkogård som inkluderar den Instagram-berömda Körsbärsträdsallén som exploderar i ett hav av rosa en gång om året.


DØP Korvstånd
Købmagergade 52, 1150 København

När stora folkmassor slingrar sig runt gågatan och rör sig mot Rundetårn, kan du bli förvånad över att många av dem inte är på väg mot det berömda landmärket. Parkerad precis bredvid Köpenhamns mest ikoniska struktur finns ett av stadens bästa korvstånd. Med 100% ekologiska ingredienser erbjuder DØP korvar för alla: köttätare, vegetarianer, gluten- eller laktosintoleranta och veganer är alla välkomna att komma förbi för en handhållen delikatess. Beställ en ‘Ristet Hot Dog’ för att få den mest populära kombinationen av en egenvald korv i ett varmt bröd, täckt med ketchup, helkornssenap, remouladsås, pickles och ett strössel av både rå och stekt lök.


Besök ferm LIVING Butiken
Kuglegårdsvej 1, 5, 1434 København

Kuglegården 1-5 är en historisk byggnad belägen mellan pittoreska kanaler, udda husbåtar och det vilda Fristaden Christiania. Den ståtliga byggnaden daterar tillbaka till 1770 och användes ursprungligen som ett arsenal för den danska militären. År 2019 påbörjade vi en komplett och noggrann renovering av de 1900 kvadratmetrarna, vilket resulterade i ett universum av allt som är ferm LIVING. På bottenvåningen hittar du vår Butik som har en autentisk och informell atmosfär som är både intim och inspirerande. Här kan du handla hela ferm LIVING-kollektionen samt ett noga utvalt sortiment av vintageföremål, växter, livsstilsprodukter, kaffebordsböcker och andra tillbehör för hemmet. Kom förbi för en kopp kaffe på det mysiga FL Coffee Bar eller boka en tid med en av våra talangfulla stylingexperter som kan hjälpa dig att förverkliga dina inredningsdrömmar.