Connie Bartons hem

Den grafiska designern Connie Barton, född och uppvuxen på den engelska landsbygden, bor i ett unikt hem med en magisk, djungelliknande trädgård i södra London.

Följ med oss när vi besöker Connie Barton, grundare och ägare av Studio Connie, i hennes hem i södra London, där hon bor med sin make Tom och deras lurviga hund Gelert.

När du kliver in i Connie Bartons hem välkomnas du av vackert sammanställda färger och varma naturliga material, vilket gör utrymmet verkligt hemtrevligt och inbjudande. När vi går vidare in i vardagsrummet är det som om London har försvunnit. Här sitter vi i Connies mysiga, senapsfärgade soffa, där vi har den mest förtrollande utsikten över vad som endast kan beskrivas som en urban djungel - deras trädgård. Medan vi sitter här och njuter av utsikten börjar Connie berätta för oss om sin karriär inom grafisk design. Connies resa började i New York, där hon efter universitetet besökte designstudios och erbjöd sig att laga te åt dem i utbyte mot värdefulla insikter. Men medan hon var i New York, erbjöds Connie arbete i London, som senare blev en heltidstjänst. "På mitt första jobb lärde jag mig så mycket om designprocessen, olika material, vikten av utrymme och rätt möbler och belysning. Detta jobb påverkade min kärlek till modernistisk design och lärde mig hur stor roll bra design spelar i vardagslivet. Det förde mig också tillbaka till England, och jag har bott i södra London sedan dess".

År 2013 gav sig Connie in på att skapa sin egen oberoende designstudio, som specialiserar sig på grafisk design, varumärkesbyggande och art direction. År 2011 öppnade hennes make Tom sitt allra första Honest Burgers-ställe i Brixton. Connie hjälpte Tom med varumärkets DNA och design, men när fler restauranger följde, blev det för mycket att jonglera detta vid sidan av ett heltidsjobb, och Studio Connie föddes.

Connie förklarar att det är världen omkring henne som påverkar och inspirerar henne. Uppvuxen i en stor familj i idylliska, lantliga Rutland, tillbringade Connie mycket av sin barndom med att vara kreativ och fly in i alternativa världar genom böcker och teckningar: "Jag inser nu vilken lyx barndomens tristess var! Vi hade inget annat val än att hitta på vårt eget nöje och skapa våra egna världar för att hålla oss sysselsatta". Idag ger sig Connie fortfarande in i nya världar av inspiration genom musik, fotografi, interiörer och produktdesign eller när hon och Tom semestrar i de vilda skotska högländerna. Många av hennes kunder arbetar också inom den kreativa industrin, och Connie finner det mycket inspirerande att förverkliga deras värld och idéer genom sitt arbete: "Den viktigaste delen av mitt jobb är att lyssna och ställa rätt frågor för att jag ska kunna kliva in i kundens skor och verkligen förstå deras värld. Ofta skickar kunderna böcker eller visuella referenser till mig - allt som begeistrar dem. Som en skata samlar jag alla dessa skatter, ord och referenser innan jag börjar designprocessen i min älskade skissbok".

När samtalet kommer in på deras hem berättar Connie att de köpte huset 2015 efter att ha sett det bara en gång i mörkret. "Tom blev kär i huset, jag blev kär i trädgården och dess knaggliga gamla mullbärsträd. När den tidigare ägaren grävde ut den bakre tillbyggnaden byggde de också upp trädgårdens höjd så att du ser direkt ut på den vackra planteringen istället för att titta ner från ovan. Det är genialt. Det är det som ger den djungelliknande känslan", berättar Connie. Som ett traditionellt viktorianskt hus med en samtida tillbyggnad består huset av en spännande blandning av gammalt och nytt. Med sina träbjälkar i taket och stora fönster som vetter mot den underbara trädgården, känns hemmet varmt och välkomnande, och ljusbrunnarna, som har lagts till i hela huset, binder naturligt samman hela utrymmet.

"Vårt hem här har långsamt blivit ett privat galleri helt för oss själva. Våra gemensamma intressen, lärdomar och äventyr från när vi har vuxit upp tillsammans finns alla här, från konsten som hänger på väggarna och bokhögarna till de småstenar vi samlat på våra favoritstränder som jag använder som pappersvikter"

Att känna sig så nära naturen samtidigt som man sitter i det urbana södra London är verkligen unikt, och över åren har Connies kärlek till trädgården inte minskat: "Mitt favoritställe är i vardagsrummet, där jag kan sitta med en kopp te i vår mysiga soffa och titta ut genom de stora fönstren. Varje årstid är vacker på sitt eget sätt. När solen träffar dammen och reflekterar ljus över taket är det särskilt magiskt. Speciellt när det är tillräckligt varmt för att kunna öppna upp fönstren på vid gavel, och trädgården och huset blir ett – det är då du hör ljudet av rinnande vatten och fågelsång utifrån. Vår egen hemliga trädgård i ett hörn av staden".

Ett av Connies favoritföremål i deras hem är hennes piano. När hon spelar på det stiger Connie in i en annan värld, där hon kan hitta förnyad energi och inspiration: "Medan jag arbetade hemifrån under pandemin, märkte jag att jag drogs till att sätta mig ner och spela när jag kände mig fast i mitt arbete eller hade svårt med ett kreativt projekt. Jag tycker det är fascinerande, efter att ha spelat för mitt eget nöjes skull i åratal, att spelandet nu kan stödja min kreativitet och mitt arbete. Det aktiverar en annan del av min hjärna, vilket tillåter mig att stänga av och försvinna bort en stund". Med ett citat från Ilse Crawford har Connie prioriterat att dekorera de utrymmen där hon tillbringar mest tid - och bara bjudit in saker hon verkligen njuter av i sitt hem. När vi frågar vad hem betyder för henne, förklarar Connie att hon dras till utrymmen som känns personliga och äkta och att hennes hem är fullt av kära minnen: "Hem är där mina nära och kära är. Vårt hem här har långsamt blivit ett privat galleri helt för oss själva. Våra gemensamma intressen, lärdomar och äventyr från när vi har vuxit upp tillsammans finns alla här, från konsten som hänger på väggarna och bokhögarna till de småstenar vi samlat på våra favoritstränder som jag använder som pappersvikter".

Fotograf: Kensington Leverne