Way-serien – Ett hållbart alternativ

Vi omvandlar plast till en vacker serie utomhustextilier. Här är berättelsen om hur vi gör det.

Vi har vant oss vid att se bilder på plast som sköljs upp på stränder och förvandlas till berg av skräp överallt i de dagliga nyheterna. För ett så stort problem krävs smarta lösningar. Plast kan faktiskt vara mer än bara avfall. Med hjälp av specialiserad teknologi har vi skapat en serie textilier gjorda helt och hållet av använda plastflaskor. På detta sätt får du otroligt hållbara textilier samtidigt som du hjälper till att rensa upp haven.

Bildtext

292 Flaskor – En Matta

Mattor och kuddar gjorda av plast låter kanske inte initialt som ett löfte om textilier med en mjuk, härlig känsla. Men Way-serien kommer inte att lämna dig längtande efter nyull. Den är inte bara praktisk, lätt att rengöra och lämplig för utomhusbruk, utan känns också lika underbar som vilken annan matta som helst du kommer att stöta på.

Att omvandla plastflaskor till garn, med vilket man kan väva en serie som Way, har fem steg: Insamling av flaskor, krossning av flaskor och komprimering av dem till kompakta enheter, omvandling av de komprimerade flaskorna till små chips, bearbetning av chipsen i kardmaskiner, och slutligen har du ett material som du kan spinna till garn.

“Med hjälp av specialiserad teknologi har vi skapat en serie textilier gjorda helt och hållet av använda plastflaskor.”

Bildtext
Bildtext

På ferm LIVING försöker vi göra bättre ifrån oss varje dag. Och även om Way-serien bara är ett litet bidrag, är den ett steg i rätt riktning där skräp blir till skatter. Way-serien finns tillgänglig nu och innehåller en stor matta, en löpare, en matta och en stor kudde, alla lämpliga för användning både inomhus och utomhus.

Om du vill ha mer information om produktionen av Way-serien eller om du har någon annan fråga, vänligen kontakta oss via e-post webshop@fermliving.com.com eller telefon +45 7022 7523.