Mattor

Våra mattor är unika och handvävda av hantverkare, vilket visar unika variationer som bidrar till mattans övergripande karaktär. Obehandlat naturligt garn ger olika nyanser och texturer till varje individuell matta. Vi använder ull och olika vävtekniker för olika produkter.

Allmänt underhåll

Med rätt skötsel och uppmärksamhet kommer din matta att se vacker ut i många år framöver. Viss fiberförlust eller 'fällning' är normalt för nya mattor och kommer att minska med frekvent dammsugning, vilket också lyfter platt lugg i områden med hög trafik.

  • För mattor med slingad lugg, använd en cylinderdammsugare med ett slätt munstycke och utan slagborste.
  • Använd hjulskydd under möbler.
  • Lägg halkskydd under alla mattor.
  • Rotera mattorna regelbundet för att fördela slitage.
  • Undvik exponering för direkt solljus, vilket kan leda till att färgen bleknar. För att minimera skador när ett problem uppstår.
  • Undvik att gnugga, vilket kan orsaka permanenta skador på ytan.

Ullmattor

Vi använder högkvalitativ ull, och främst ull från Nya Zeeland, i olika vävtekniker. Både tuftade och plattvävda mattor måste dammsugas ofta för att avlägsna naturlig fällning från mattan. Rotera mattan regelbundet och gnugga inte våta fläckar, utan absorbera med hushållspapper och rengör med en fuktig trasa. Använd professionell mattrengöring vid behov. Våra ullmattor är endast för inomhusbruk. Undvik att använda i fuktiga utrymmen som källare, badrum och kök.

Kelim-mattor

Våra Kelim-mattor är handgjorda, vilket gör att vävningen kan skilja sig något från matta till matta. Vävningen görs på en 'Punja'-vävstol, med hjälp av en traditionell och manuell vävteknik som är en av de äldsta i världen. Ull-bomullsgarnet är handfärgat, och viss färgvariation kan förekomma på grund av ullens och färgens natur. Kelimvävens garn har en unik, grov känsla som tillför ett extra element av taktilitet till mattan, vilket är karakteristiskt för traditionella kelim-mattor. Dammsug endast.

Jutemattor

Våra Jutemattor är handvävda av naturliga jutefibrer, ett material som är både hållbart och miljövänligt. Lämpliga för både inomhus- och utomhusbruk. Undvik att använda i fuktiga utrymmen som källare, badrum och kök. Ej kemtvätt. Dammsug endast. Sök professionell mattrengöring vid behov.

Bomullsmattor

Våra bomullsmattor är tillverkade av 100% GOTS-certifierad bomull och kan maskintvättas i 30°C vid behov.

PET-garnsmattor

Med hjälp av specialiserad teknologi presenterar vi en hållbar textillinje tillverkad helt av återvunna plastflaskor. Denna teknik ger dig otroligt hållbara designer samtidigt som den hjälper till att rensa upp haven. Inte nog med att textilierna är praktiska, lätta att rengöra och lämpliga för utomhusbruk, de känns också lika härliga som vilken som helst liknande design. Kan maskintvättas i 30°C om storleken tillåter det, annars kan de sköljas av med trädgårdsslang. Häng för att lufttorka.