Bakom designen av Level Tables

Från rått stål till distinkta asymmetriska profiler.

Följ med oss på vår resa till Italien för att utforska hur råa rör och plåtar av stål
omvandlas till våra distinkta Level Tables.

Vissa designföremål är så ärliga i sin struktur och uttryck att tillverkningsprocessen kan tyckas vara självklar för de flesta. Trots detta krävs det både skicklighet och kunskap för att producera de karaktäristiska asymmetriska Level Tables. Borden tillverkas av en familjeägd fabrik i Italien med 40 års erfarenhet av att tillverka metallmöbler.

Tillverkningsprocessen börjar med att långa stålrör och stora stålplåtar anländer till den italienska fabriken. Fabriken hämtar all sin metall från italienska leverantörer för att säkerställa en smidig produktionsprocess och för att minimera miljöavtrycket från transport. När råmaterialen anlänt skärs stålrören till rätt längd för ramen till Level-borden, och stålplåtarna skärs till övre och nedre hyllor med en laserklippmaskin. Bordets ram består av två stålrör, som har böjts: för Level Coffee Table ges det främre röret åtta böjningar, medan det bakre röret ges sex böjningar. Böjningsprocessen hanteras av ett specifikt team på fabriken som specialiserar sig på denna särskilda hantverksfärdighet. När de är böjda svetsas stålrören samman av en utbildad yrkesperson för att ge Level Tables deras igenkännliga, geometriska ram, som ser ut som en lång, kontinuerlig linje.

Bildtext

De två hyllorna, som har skurits ut av en stor maskin med laser, svetsas sedan fast vid stålrörsramen innan hela strukturen genomgår ett noggrant borstningssteg i produktionen som är avsett att eliminera svetsmärken, göra varje yta slät och ge Level Tables deras högkvalitativa utseende och känsla.

När borden är släta skickas de till en extern leverantör som hanterar pulverlackeringsprocessen. Detta produktionssteg är det enda som sker utanför fabriken. När de återvänder genomgår de en kvalitetskontroll, och ferm LIVING-logotypen placeras under den nedre hyllan. Nu är produkten äntligen redo att packas noggrant för frakt.

Resultatet är en kollektion av funktionella men ändå estetiska bord med ikoniska, asymmetriska profiler och ett modernt uttryck. Level Tables passar för både inomhus- och utomhusbruk.