Bakom Mineral Tables

Från rå Bianco Curia-marmor till unika designer.

Följ med oss på vår resa till den italienska provinsen Pesaro e Urbino för att utforska hur råblock av naturlig Bianco Curia-marmor förvandlas till våra vackra Mineral Tables.

KONTRASTERANDE STATEMENT PIECES

Vår kollektion av Mineral Tables inkluderar elegant Bianco Curia-marmor som gör ett kraftfullt intryck i hemmet. Medan Mineral Sculptural Table är helt gjort av marmor och kännetecknas av sin distinkta T-form och kontrasterande polerade ytor, har Mineral Coffee Table en slät, rektangulär bordsskiva i glas placerad på en bas av två marmorklossar. Båda borden får sitt unika uttryck från sina råa marmorkanter, som har blivit handmejslade av en skicklig hantverkare.

Bildtext

PRODUKTION AV MINERAL TABLES

Inbäddad mellan de förtrollande bergen i Acqualagna hittar du den lilla familjeägda fabriken som producerar våra Mineral Tables. Fabriken grundades 1969, och de tretton skickliga hantverkarna som arbetar där är alla experter på sitt hantverk.

Bianco Curia-marmorn som används till våra Mineral Tables kommer från ett stenbrott i Brescia, en stad belägen i Lombardiet i norra Italien. I stenbrottet skärs stora marmorblock som väger ungefär 4,5 ton ut, granskas och kvalitetssäkras innan de skickas till fabriken.

När man anländer till fabriken i Acqualagna, förlorar man sig snabbt i en oemotståndlig labyrint av råa block av naturlig marmor och sten. Varje sten unika ådror och detaljer med färger som sträcker sig från de djupaste röda till de renaste vita, och som helt och hållet formats av naturens starka krafter. I den familjeägda fabriken är det fadern som väljer ut vilka marmorblock som är tillräckligt bra för produktion. Det är endast block av Bianco Curia-marmor med en specifik hög kvalitet som väljs ut för våra Mineral Tables. Fadern har arbetat med marmor i många år, och genom att knacka på marmorblocken kan han direkt höra om blocket är av hög kvalitet eller inte.

Bildtext

När de väl är utvalda skärs de stora marmorblocken ner till mindre bitar av en specialiserad skärmaskin. Maskinen har ett stort blad som långsamt skär igenom stenen medan bladet hålls kallt av en konstant ström av kallt vatten. Efter att ha skurits mejslas de distinkta kanterna på marmorelementen för hand av en skicklig hantverkare som arbetar i fabriken. Att bli expert på att arbeta med marmor och sten är en livslång process som börjar efter ungefär två till tre års träning. Hantverkaren som handmejslar kanterna på våra Mineral Coffee Tables och Mineral Sculpture Tables har 30 års erfarenhet av att arbeta med marmor och sten. Slutligen poleras varje marmorbit noggrant för att göra ytan så slät som möjligt, och marmorn ges sin slutliga finish innan den är redo för montering.

VÄRDEFULLA RESURSER

Italien är känt för sina strikta regler för utvinning av marmor, och inget är viktigare än att bevara naturens resurser. Enligt lag är det inte tillåtet att utvinna mer än 30% av något marmorbrott innan det måste stängas och återplanteras.

Med vetskapen om att marmor är en begränsad resurs använder fabriken allt spill från produktionen. Större bitar av överbliven marmor används för att klä ytor på byggnader, och mindre bitar används för vägar. Fabriken har också installerat ett internt cirkulärt vattensystem - vilket säkerställer att allt vatten från skärprocessen återanvänds.

Bildtext