Bakom produktionen av Shell Pot

Att skapa vår Shell Pot är en långsam och komplex process som hanteras av flera olika personer, var och en expert inom sitt yrke.

Omgiven av tre berg ligger fabriken i Cháozhōu, en charmig stad belägen i östra delen av Guangdongprovinsen, som också betraktar sig som "Kinas keramikhuvudstad". Keramikfabriken tillverkar olika föremål av härdad lera: allt från bordsserviser och muggar till skulpturala vaser och vår vackra Shell Pot. Trots den snabbt föränderliga världen förblir de 60 anställda på fabriken trogna mot hantverkets sanna anda i varje produktionsskede.

Materialen

De råmaterial som används för ferm LIVINGs keramik är alla noggrant utvalda och kvalitetskontrollerade för att säkerställa att varje ferm LIVING-produkt håller högsta kvalitet. Leran som används har vakuumerats och avluftats för att suga ut eventuella luftbubblor som introducerats i lerans tillverkningsprocess. Materialen som används är extremt hållbara och byggda för att hålla en hel livstid.

Bildtext

Processen

Keramiktillverkningsprocessen är långsam och komplex och hanteras av flera olika personer, var och en expert på sitt område. Keramik med delikata eller detaljerade silhuetter som vår Shell Pot kräver ofta en kombination av traditionella och moderna verktyg och produktionstekniker såsom gjutning i gipsform, handmålning, svampning, trimning, doppning och glasering.

Bildtext

Keramiktillverkningsprocessen är långsam och komplex och hanteras av flera olika personer

Keramikföremålet formas ofta genom gjutning i gipsform, där perfekt blandad lera hälls i en tvådelad gipsform för att härda och torka. Gipsformen påskyndar torkprocessen eftersom den suger upp en del av det överskottsvatten som finns i leran. Det är en konst i sig att skilja de två delarna av gipsformen vid rätt tidpunkt. Leran måste vara nästan helt härdad, men också fortfarande lite fuktig för att krukmakaren ska kunna trimma föremålet.

Det är en konst i sig att skilja de två delarna av gipsformen vid rätt tidpunkt

Från denna punkt börjar krukmakaren trimma för hand med hjälp av en drejskiva, en fuktig svamp för att kontinuerligt rengöra kärlet och speciella metallverktyg med vinklade blad och trådslingor för att jämna ut grovheten och kanterna. Det krävs mycket övning för att känna igen den perfekta konsistensen för trimning av keramik, och hur mycket som ska tas bort utan att skada ytan. Innan den överlämnas till en kollega granskas kärlet för dess jämnhet och estetiska skönhet. Nu är kärlet redo för sin första bränning i en speciell ugn som körs vid 800°C i 7-8 timmar.

Djupa hushållsartiklar som vår Shell Pot måste handspolas med en reaktiv glasyr för att säkerställa en komplett beläggning på insidan för att göra kärlet praktiskt taget ogenomträngligt för vätska. Efter glasering krävs en andra bränning i upp till 12 timmar, denna gång vid 1230°C, för att uppnå rätt form och hållbarhet. Slutligen inspekteras varje enskild produkt noggrant för att säkerställa att den uppfyller våra krav.

Bildtext
Bildtext