ferm LIVING Klassiker

Vi utforskar våra mest varumärkesdefinierande designer som satte oss på kartan.

Ge dig ut på en resa med oss genom ferm LIVINGs mest ikoniska skapelser, design så distinkt att du vid en första anblick kan vara otvetydigt säker på att det är ferm LIVING.

Dessa föremål är förkroppsligandet av vår filosofi, en harmonisk blandning av skandinavisk enkelhet, genomtänkt estetik och intuitiv funktionalitet. Följ med oss när vi dyker in i historierna bakom dessa firade klassiker, och avslöjar hur de har erövrat hjärtan och förvandlat utrymmen över hela världen.

Ripple Glassware Collection

Ripple glasvarukollektionen, som idag omfattar ett brett sortiment av produkter inklusive vinglas, champagneskålar, skålar, karaffer och mer, började med det klassiska setet av fyra Ripple Glasses och var ferm LIVINGs allra första design av dricksglas.

Med en distinkt och omedelbart igenkännbar vågig yta, började kollektionen som en serie keramiska koppar, vilket sedan inspirerade den mycket älskade glaskollektionen som skulle följa. Under utvecklingen hade kollektionen arbetsnamnet 'Fyra Systrar', vilket återspeglar individualiteten men också den familjära enheten inom setet. Med geometriska silhuetter är varje del i Ripple-kollektionen munblåst av skickliga hantverkare. Denna process exemplifierar traditionell glasblåsningskonst, säkerställer att varje föremål är unikt och att inget stycke är exakt likt ett annat.

Utforska Ripple Glassware Collection här.

Bildtext
Bildtext

Pond Mirrors

Pond Mirrors-kollektionen, en vittnesbörd om både funktion och form, markerade början på vårt äventyr in i organisk design, ett språk som nu flyter genom många av föremålen i våra kollektioner.

Inspirationen till Pond-kollektionen kommer från den stilla skönheten hos skogstjärnar. Föreställ dig en lugn promenad i skogen, där det stilla vattnet perfekt speglar träden ovanför – detta är essensen som fångas i varje spegel. Mer än bara funktionella föremål, är varje Pond-spegel ett dekorativt objekt som bjuder in öppna och flytande former till ditt hem. De böjda kanterna, hållna av en smal, metallram, visar en subtil elegans och mångsidighet, vilket gör att spegeln kan hängas i vilken riktning som helst för att hitta den perfekta passformen för ditt utrymme. Pond-serien är mer än bara speglar; den är en reflektion av naturens lugn och vårt åtagande att föra in organisk, elegant design i vardagslivets utrymmen.

Utforska Pond-kollektionen här.Desert Lounge Chair

Desert Lounge Chair, inspirerad av enkelheten och funktionaliteten hos den klassiska utomhuscampingstolen, omdefinierar detta koncept genom ansvarsfull design.

Denna modernistiska stol är tillverkad av en tubformad, pulverlackerad stålram som håller en utbytbar handvävd textilsits tillverkad helt av återvunnen plast från konsumentprodukter som har spunnits till PET-garn. Denna innovativa metod främjar inte bara ansvarsfull användning av material utan skapar också en ull-liknande sits som är tillräckligt hållbar för utomhusbruk. Medan Desert Lounge Chair passar för både inomhus- och utomhusmiljöer, erbjuder den också praktiska fördelar, såsom att vara lätt och stapelbar för bekväm förvaring.

Utforska Desert-kollektionen här.

Bildtext
Bildtext

Apple Braided Storage

Apple Braided Basket, designad för att möta dina praktiska förvaringsbehov i barnrummet, kombinerar funktionalitet med en lekfull form.

Tillverkad av det naturliga materialet flätad rotting förkroppsligar den ett organiskt uttryck och för in en touch av natur och fantasi i utrymmet. Den är perfekt för att förvara gosedjur, filtar eller leksaker, och skapar lekfullt mer utrymme i barnens universum samtidigt som den lägger till ett gulligt, dekorativt element. Korgen finns tillgänglig i två storlekar och säljs också som ett härligt par. De två korgarna kan användas var för sig eller tillsammans, där deras varierande höjder skapar ett intressant, fruktigt landskap.

Utforska alla Äpplen och Päron här.Plant Boxes

Plant Box är inspirerad av danska vintage planteringslådor i teak från 1960-talet som upptäcktes av vår kreativa direktör i hennes mormors vardagsrum, och har utvecklats från sin ursprungliga design till en modern klassiker.

Lanserad år 2015, under det växande erkännandet av fördelarna med inomhusväxter, började den som en enkel, elegant design. Idag har kollektionen utökats för att inkludera olika versioner som Two Tier, Large och Round Plant Boxes, som tillgodoser olika stilar och behov. Plant Box är tillverkad av pulverlackerat stål, står på stilfullt tunna ben och är tidlös och mångsidig. Den är perfekt för att förvara allt från växter och böcker till barnens leksaker, eller till och med som en rumsavdelare för att skapa små, fridfulla 'öar' eller mysiga hörn i större utrymmen. Plant Box-serien finns tillgänglig i en mängd färger, och den fortsätter att utvecklas och erbjuda stilfulla och funktionella lösningar för det moderna livet.

Utforska Plant Box-kollektionen här.