Tankar om en Soffa

Vi bad fyra danska fotografer att tolka vår Rico Sofa genom sina kameralinser.

På många sätt är soffan hjälten i vardagsrummet. Soffan, en integrerad del av hemmet och platsen där familjen samlas för att koppla av, vila och ladda om, erbjuder en plats att varva ner och fokusera på det viktiga i livet.

Vi bad fyra fotografer att tolka vår Rico Sofa genom sina kameralinser. Inga begränsningar, inget fast uppdrag – bara fri kreativitet. Vi skickade samma Rico 2-seater till varje fotograf på valfri adress i Köpenhamn. Så här utvecklades deras olika berättelser.


Josefine Seifert

Dronningmølle, September 2022

"Min fars hund på staycation"

Kavian

Østerbro, September 2022

"Jag ville skapa en fotoserie med atmosfäriska stilleben med vardagsobjekt. Bilderna innehåller känslor av intimitet, nostalgi och känslighet och baseras på personliga minnen."

Paw Gissel

Amager Fælled, Oktober 2022

"Min koppling till en naturlig miljö går tillbaka till barndomen, eftersom jag är född och uppvuxen mitt i en skog. Länken mellan natur och avkoppling är nära sammanflätad, och genom åren har den ena blivit en tydlig symbol för den andra. Dessa bilder är anteckningar från en blåsig oktoberdag, där en soffa blir en plats för dialog och den naturliga omgivningen en guide till djupare reflektion."


Simon Knudsen

Holte, September 2022

"Upp och ner, in och ut. Ett utrymme för intuition. Vrida, vända, röra sig mellan former och tankar. Ibland är det en väntans lek. Vänta på något nytt. Känna solen. Andas in, andas ut. Utan att veta vad ditt nästa drag är."