Parisisk dåtid och nutid

Vi utforskar Monica Ainley de La Villardières elegant balanserade hem i det historiska hjärtat av Paris vänstra strand.

Monica Ainley de La Villardières hem, inbäddat i den Vänstra strandens rika, kulturella väv, är en harmonisk blandning av parisisk charm och modern elegans. Beläget på en lugn historiedränkt gata utstrålar byggnaden från tidigt 1800-tal i Louis-Philippe-stil den klassiska elegansen av det gamla Paris. På insidan stoltserar lägenheten med utsmyckade vikar och höga tak som kompletteras av modern inredning och tidlösa möbler. Detta är Monica Ainley de La Villardières familjehem — hon är en journalist, radiopersonlighet och influencer vars liv inom mode och kultur har gått igenom lika många texturer och lager som staden hon kallar hem.

"Det var byggnadens gamla Paris-karaktär som lockade mig," delar hon med sig, när hon minns den mindre lägenheten i samma byggnad där hon och hennes familj en gång bodde. För tio månader sedan tog de chansen att flytta in i sitt nuvarande hem, som Monica beskriver som sammanflödet av ett "perfekt läge och planlösning."

“Jag älskar att podcasting erbjuder en ännu mer personlig version av hur radio kommer in i ditt utrymme — och du känner verkligen att programledaren talar direkt till dig.”

Monica är ursprungligen från Kanada och flyttade till London för att studera journalistik. Under studietiden fick hon en praktikplats på features desk hos British Vogue. Sedan dess har Monica skrivit för en mängd framstående publikationer, inklusive Coveteur, T Magazine och Style.com. Även om mode och kultur alltid har varit ett intresse, var det radion som stal Monicas hjärta som barn, och idag är hon medvärd för den populära mode- och kulturkritik-podcasten, Fanfare. "Som barn brukade jag smyglyssna på min mamma medan hon lyssnade på CBC. Jag älskar att podcasting erbjuder en ännu mer personlig version av hur radio kommer in i ditt utrymme — och du känner verkligen att programledaren talar direkt till dig. Jag älskar känslan av att vara i rummet med människor," berättar hon för oss.

Billledetext
Billledetext

Monicas delar hem med sin make Marc och deras två små barn, tvååriga Mia och ettåriga Arthur, vilket skapar en livlig och kärleksfull miljö. I kontrasten mellan lägenhetens historiska franska stil och dess samtida inredning med kvicka, iögonfallande detaljer ligger familjens essens. ferm LIVINGs Catena Sofa, som har blivit en samlingsplats och en integrerad del av deras familjehem, har en speciell plats i Monicas hjärta. "Vi är alla beroende av den," skämtar hon, ”Hur är det möjligt för en soffa att vara så bekväm men ändå så elegant på samma gång?”

“Där din familj är
— det är vad hem betyder för mig.”

Matsalen har en dubbelroll som Monicas kontor. Den är en helgedom för hennes professionella strävanden som enkelt kan förvandlas till en samlingsplats för vänner, eller som Monica kärleksfullt kallar det, hennes personliga ‘egna rum’: “Jag älskar lugnet jag finner här när jag arbetar, men jag älskar också att omvandla det till ett utrymme för att underhålla vänner till middag. Barnen vet att det är en speciell plats och blir exalterade när de får komma in i detta rum, vilket är väldigt gulligt.”

Vänstra stranden, med sin rika historia och livliga cafékultur, har alltid resonerat med Monica. När vi skiljs åt, medan vi tar in den vackra sammanflätningen av arkitektur, mode och historia, påminns vi om att hem är där berättelser börjar och minnen etsas in, precis som i kullerstenarna på Vänstra stranden.

Billledetext
Billledetext