Guider för Plant Boxes

Hur du planterar din trädgård i en Plant Box

Grönska ser inte bara bra ut i våra hem, den får oss också att må bättre. Våra Plant Boxes erbjuder ett utmärkt sätt att ta in växter i ditt hem och dina utomhusutrymmen. Det handlar om att hitta kombinationer av växter som fungerar bra med varandra och den plats de befinner sig på – vare sig det är en solig fönsterbräda, ett fuktigt badrum eller en solig balkong.

Vi har gjort en guide med några förslag på hur man kan inreda de olika modellerna av Plant Box med några av våra favoritväxter. Med rätt mängd kärlek och omsorg kommer de att belöna dig med vackra färger, dofter och i vissa fall ätbara godsaker.

Att odla grönsaker är inte bara för de som har stora utomhusutrymmen! Många arter kan enkelt odlas i en kruka på din balkong eller i ett ljusfyllt kök. Med Plant Box Two Tier får du utrymme att plantera ett urval av ätbara grönsaker, och även lite extra utrymme nedanför för att förvara dina planteringsverktyg eller köksredskap. Vi älskar att blanda bär, grönkål och svartkål samt örter som oregano och rosmarin, som smakar underbart på middagstallriken och doftar fantastiskt. Plantera dem som frön, eller ta en genväg genom att köpa dem som små plantor på ett trädgårdscenter så att du kan njuta av dem direkt.

Vi har alla varit där: upprymdheten över buketten med vilda blommor vi tagit med hem från en dag i skogen förvandlas snabbt till besvikelse när blommorna blir slappa och vissna – ofta inom bara minuter efter att ha skiljts från jordens trygghet. Varför inte bara odla dem själv hemma? Ett utmärkt alternativ till att förvandla din bakgård till en äng är att använda Plant Box Large. Med sina låga och djupa dimensioner har denna Plant Box gott om utrymme för vildblommor att slå rot, och kommer att ta med den underbara, fria känslan av skogen in i ditt hem.

Plant Box Small är småsyskonet i Plant Box-familjen, och dess blygsamma dimensioner innebär att den kan passa i små utrymmen, som på smala fönsterbrädor eller en smal hylla. På grund av de texturerade mönstren på dess blad är Fittonia mer känd som "Mosaikväxten", och finns i en rad slående färger som sträcker sig från lila till rosa. Fittonia är hemmahörande i de tropiska regnskogarna i Sydamerika, och trivs därför i hög luftfuktighet och borta från direkt solljus, vilket gör den idealisk för ett utrymme som badrummet.

Nästan omöjliga att döda och lätta att älska – suckulenter är de ultimata växterna om du inte har de grönaste fingrarna. Den ursprungliga Plant Box har gott om utrymme för dina favoritkaktusar, som trivs i öknen, så se till att de får gott om naturligt ljus och minimalt med fukt. Kaktusar växer under sommarmånaderna, då de gillar att bli vattnade varje vecka. Sedan går de in i en viloperiod under vintern, och du kan då minska vattningen avsevärt till en gång varannan månad. Se till att hålla kaktusar borta från små fingrar och tassar, eftersom deras taggar är svåra och smärtsamma att ta bort.

Grönska ser inte bara bra ut i våra hem, den får oss också att må bättre. Våra Plant Boxes erbjuder ett utmärkt sätt att ta in växter i ditt hem och dina utomhusutrymmen.

Matcha den organiska formen på Plant Box Round med vildheten hos den härliga Asparagus Fern, en lättskött växt som trivs i både naturligt ljus och de mörkare hörnen av ditt hem. Den gillar att bli vattnad, men om du råkar glömma det kan den lätt hantera en torrperiod. Var dock medveten om att den, trots sitt namn, inte är en ätbar växt. Den kan till och med vara giftig för katter och hundar att äta – så se till att hålla dina pälsklingar borta från att smaka på något lågt hängande blad.

Även om Wall Box har fått sitt namn efter sin förmåga att monteras på väggen, fungerar den lika bra som en golvkruka. Använd den som ett hem för den populära Fiddle Leaf Fig, som har blivit något av en klassiker inom husväxter de senaste åren. Anledningen till detta är inte svår att förstå, för även om en fullvuxen Fiddle Fig kan ta upp gott om utrymme i hemmet, ger dess breda blad och expansiva grönska en lyxig, djungelliknande känsla till vilket rum som helst. Fiddle Figs älskar solljus, men kan även frodas i ett hörn om de får tillräckligt med indirekt solljus. I en position där växten får direkt solljus ska du se till att fukta och damma av dess blad regelbundet för att hålla den snygg, samt rotera plantan med jämna mellanrum för att säkerställa att den växer jämnt, eftersom bladen alltid kommer att sträcka sig mot ljuset.