Duka högtidsbordet med Beverly Nguyen

Vi bad Beverly Nguyen att dela med sig av hur hon kommer att duka sitt julbord denna högtidssäsong.

Under högtidssäsongen finns det inget mer hjärtvärmande än att samlas med nära och kära, bryta bröd och dela kvalitetstid. Det är också det perfekta tillfället att släppa loss din kreativa sida genom att skapa en varm och genomtänkt dukning. Detta får inte bara dina värdefulla gäster att känna sig välkomna och uppskattade, utan sätter också stämningen för mysiga, festliga sammankomster.

Vi bjöd in tre kreativa personer från hela världen att dela med sig av sina unika sätt att duka sina högtidsbord, och dela insikter om hur de införlivar kulturella och personliga element från sitt arv och sina liv i årets festligheter.

Beverly Nguyen, grundare av BEVERLY’S NYC,
New York, USA, @thatgirlbeverly

Beverly om sitt högtidsbord:
Min utgångspunkt var serien Host-glas i färgen Moss Green. Den runda formen och den unika gröna nyansen passade perfekt till den högtidsmeny som jag förberedde. Därefter lade jag till accenter i olika toner med hjälp av Serena Ceramic-kollektionen och Cairn styckena av trä, vilket tillförde textur utan att konkurrera med den gröna färgpaletten.

Vad var din inspiration?
Min vietnamesiska familj immigrerade till Amerika i mitten av åttiotalet som unga vuxna. Under min uppväxt var många av våra högtidstraditioner rotade i deras barndomsminnen innan de kom till Kalifornien. Vårt högtidsbord var smyckat med högar av skålar, ätpinnar, servetter och glas med ett berg av huvudrätter i mitten som alla delade på. Denna tradition, centrerad kring gemensamma måltider, har stannat kvar hos mig när jag dukar mitt eget högtidsbord idag. Det är därför värdskap alltid är speciellt för mig. Det är när vi alla samlas, gör oss bekväma och skickar runt rätter medan vi delar historier. Mitt hus är ständigt fyllt med vänner och familj under högtidssäsongen.

Bildtext
Bildtext
Bildtext
Bildtext

Hur skapar du en mysig atmosfär för dina gäster?
Under alla firanden eller högtider avstår jag från att överväldiga mitt hem med överdrivet glitter eller girlanger. Jag väljer enkla, nedtonade element för att skapa en varm atmosfär, som det mjuka skenet från stearinljus och elegansen hos tallrikar i djupare toner för att sätta stämningen.

Vilken mat serverar du?
Allt börjar med en stor gryta med ångkokt vitt ris. Det är grunden. Beroende på vilka råvaror som ser bra ut på marknaden väljer jag kött eller fisk, samt en blandning av färska grönsaker. Jag njuter verkligen av processen att göra en stek eller gryta på grund av de många stegen och timmarna av småkok. Sedan förbereder jag en sidorätt av inlagda grönsaker, kryddiga tillbehör och tallrikar med kakor och godsaker.

Beverlys bästa tips:
Börja med att lägga en solid grund. Jag föredrar att börja med en enda färg som bas och sedan introducera kompletterande toner för att harmonisera med den dominerande nyansen över hela bordet.

Fick du chansen att utforska våra andra 'Duka Bordet'-guider? Läs mer.