Reflections on Craft: The Art of Making

Impressions from The Art of Making, en fördjupande utställning som visades på vårt huvudkontor under 3 Days of Design 2024.


Under The Art of Making avslöjade vi historien bakom tillverkningen av våra mest älskade produkter – en resa som tog oss hela vägen från de första handritade skisserna till det slutliga resultatet. När vi drog ridån åt sidan kastade vi ljus över de relationer vi skapat med våra tillverkare samtidigt som vi genom en poetisk process utforskade material och form. Vi upptäckte att det i varje produkt finns en historia som ännu inte har berättats, formad inte bara av tillverkningsprocessen utan också av den skickliga beröringen från de händer som den har mött längs vägen.

Genom att visa prototyper och stillbilder från produktionsprocessen suddades produkternas välbekanta konturer ut, för att sedan återkomma som oväntade, amorfa silhuetter och gåtfulla figurer. Dessa delvis konstruerade former som balanserade på gränsen till igenkänning erbjöd ett fönster till ett ögonblick som gått förlorat i tiden – ett ögonblick som vi sällan får tillgång till. Här, bland det ofullständiga och halvfärdiga, blev vi påminda om att det är i skapandet av våra produkter den verkliga konstnärligheten ligger.

I allt från den intrikata väven av tusentals trådar till de labyrintiska strukturerna i 3D-printad keramik utforskade vi den känsliga spänningen mellan traditionellt hantverk och modern teknik. Med hjälp av dessa båda tekniker – både gamla och nya – skapades något verkligt anmärkningsvärt.


Billledetext
Billledetext

"The Art of Making var i grund och botten en hyllning till hantverket och till de hantverkare, gamla tekniker och nya teknologier som ger det liv. Samtidigt som vi navigerar genom nya kollektioner, olika perspektiv och ett ständigt föränderligt konsumentlandskap hoppas vi kunna fortsätta att hedra dessa berättelser och väva ett narrativ som speglar tradition och samtidigt omfamnar innovation.”

Phillipp Materna, designchef på ferm LIVING

 

 






Efter att ha avslutat årets 3 Days of Design har vi fått en djup förståelse för den komplicerade resa som varje produkt går igenom. Den här utställningen har inte bara avslöjat de dolda lagren av hantverkskunnande utan också fördjupat vår samhörighet med de hantverkare vars expertis formar våra älskade kollektioner.

Framöver kommer vi att bjuda in dig att följa med oss när vi kontinuerligt lyfter fram den tidlösa konsten att skapa och de anmärkningsvärda individer som ligger bakom det, både i våra dagliga skapelser och i framtida utställningar och samlingar. Låt oss tillsammans värna om och fira den konstnärlighet som definierar oss.


Billledetext
Billledetext