Vår Produktion

Keramik

Var: Chaozhou, Kina
Anställda: 60

Omgiven av tre berg ligger fabriken där våra keramikprodukter tillverkas. Den är belägen i Cháozhou, en charmig stad i östra delen av Guangdongprovinsen, Kina, som också är känd som ’Keramikens huvudstad i Kina’. Fabriken tillverkar olika föremål av härdad lera – allt från bordsserviser och muggar till skulpturala vaser och lampfötter. Trots den snabbt föränderliga världen förblir de 60 anställda på denna fabrik trogna hantverkets sanna anda i varje produktionsskede.

Bildtext

 

De råmaterial som används för ferm LIVINGs keramik är alla noggrant utvalda och kvalitetskontrollerade för att säkerställa att varje produkt håller högsta kvalitet. Leran som används har vakuumpackats och avluftats för att suga ut eventuella luftbubblor som introducerats under lerans tillverkningsprocess. Materialen som används är extremt hållbara och gjorda för att hålla en livstid.

Keramiktillverkningsprocessen är långsam och komplex, och hanteras av flera olika personer, var och en expert på sitt område. Keramik med finstilta eller detaljerade silhuetter kräver ofta en kombination av traditionella och moderna verktyg, samt produktionstekniker såsom gjutning i gipsform, handmålning, svampning, trimning, doppning och glasering. Keramikföremålet formas ofta genom gjutning i gipsform, där perfekt blandad lera hälls i en delad form för att härda och torka. Gipsformen påskyndar torkprocessen, eftersom den suger upp en del av det överskottsvatten som finns i leran. Att skilja leran från gipsformen vid rätt tidpunkt är en konst i sig – leran måste vara nästan helt härdad, men fortfarande lite fuktig, för att keramikern ska kunna trimma föremålet.

Från denna punkt börjar keramikern trimma föremålet för hand med hjälp av en drejskiva och speciella metallverktyg med vinklade blad och trådslingor för att jämna ut ojämnheter och kanter, samtidigt som föremålet kontinuerligt duttas med en fuktig svamp för att objektet ska bli rengjort. Det krävs mycket övning för att känna igen den perfekta konsistensen för trimning av keramik och för att veta hur mycket som ska tas bort utan att skada ytan. Innan föremålet överlämnas till en annan medarbetare, undersöks det för jämnhet och estetisk skönhet. Föremålet är nu redo för sin första bränning i en speciell ugn som körs vid mycket hög temperatur i upp till 7-8 timmar. Om glasering krävs, görs detta ofta för hand av en medarbetare med speciella tekniska glaseringsfärdigheter för att säkerställa en komplett beläggning. Efter glaseringen behöver föremålet en andra bränning i upp till 12 timmar för att säkerställa att keramiken har rätt form och livslängd. Slutligen inspekteras varje enskild produkt noggrant innan den förpackas och är redo för försäljning.

 

 

Bildtext

 

SHELL POT

Fylld med dina favoritblommor eller för sig själv, förenar denna kruka formad som ett pärlbåtsskal naturliga former med samtida design. Enkel och skulptural på samma gång, med en matt utsida och glaserad insida, blir den en utsökt detalj i vilket rum som helst, .

Se Shell Pot

 

TUCK POTS

För att uppnå den perfekta balansen mellan ett flytande och ett kraftfullt uttryck, skulpterade våra designers den första Tuck Pot för hand, och skapade därmed en kruka präglad av våra kreativa instinkter. Denna design kommer, genom kombinationen av sin livfulla form med en högglansig glasyr, att besvara varje bön om ett anmärkningsvärt föremål, skapat i skärningspunkten mellan konst och hantverk. Använd krukan med en stor växt eller för sig själv.

Se Pots