Vår Produktion

Mattor

Var: Bhadohi, Indien
Anställda: 1200
Grundades: 1947

Regionen Bhadohi, belägen i en liten stad i Indien är lokalt känd som "carpet city" och är känd som en stugindustri för handgjorda mattor. Regionen har en rik historia och kultur för vävning, en hantverksfärdighet som har finslipats över många generationer.

Alla våra mattor och majoriteten av våra textilier produceras här, och alla olika produktionssteg utförs för hand, vilket gör varje matta unik. Fabriken har 900 Punja-vävstolar, 100 handvävstolar, 100 maskinvävstolar och 5 van de Wiele-maskiner. Med en arbetsstyrka som består av 65% kvinnor är denna fabrik den största arbetsgivaren för kvinnor i regionen. Fabriken har ergonomiskt modifierade vävstolar som är bättre anpassade för kvinnliga arbetare och erbjuder barnomsorg på plats för de som har små barn. Ullen som används i produktionen kommer från deras egna eller andra utvalda lokala kvarnar som är dedikerade till garnproduktion, med ullfibrer från Indien, Nya Zeeland och Europa. Majoriteten av bomullen är BCI-certifierad, medan det innovativa PET-garnet som används för att tillverka våra Way- och Desert Chair-serier är gjort av återvunna plastflaskor.

Fabriken är engagerad i flera CSR-initiativ, vilket inkluderar rekryteringsinitiativ som ger kvinnliga vävare med erfarenhet av hantverk från hemmet utbildning och utveckling som leder till anställning, en pendlingsservice till och från arbete för de anställda som bor långt från fabriken, samt utbildning i kurser om hälsa och personlig hygien.

Certifieringar: Better Cotton Initiative, Responsible Wool Standard, SEDEX, SA8000

Bildtext

Bildtext

Bildtext

WAY RUGS

Den slitstarka, platta vävdesignen är detaljerad med en asymmetrisk fransig kant för en handgjord känsla och den dämpade färgpaletten fungerar med alla inredningar.

Se på Way Rugs

SHADE LOOP RUG & EASE LOOP RUG

Ullen är av högsta kvalitet, finare än någon annan sort. Placerad på ditt vardagsrumsgolv eller i sovrummet är det som att gå på luft, medan det klassiska och subtila utseendet får rummets uttryck att smälta samman i ett.

Se Loop-mattorna

SAFARI TUFTED RUGS

Tuftningen av denna matta gör den mjuk och fluffig. Som det nya favoritstället för lek eller platsen för en spontan tupplur kommer denna matta att vara grunden för nya äventyr i barnrummet.

Se Safari Tufted Rugs