Duka upp till jul med Imogen Kwok

Vi tar en titt på en juldukning skapad av Imogen Kwok, en Londonbaserad kock och kreativ chef som är specialiserad på unika kulinariska upplevelser.

Högtiderna är en tid för samvaro, där gemensamma måltider och kvalitetsstunder med nära och kära skapar fina minnen. Det är också det perfekta tillfället att göra kreativa dukningar och skapa miljöer som känns varma och välkomnande.

Vi har besökt tre unika miljöer och bjudit in deras skapare att dela med sig av hur de tänker kring juldukningen. De berättar alla hur de införlivar kulturella influenser och viktiga personliga detaljer i sina dukningar som ger djup och tyngd till julens sammankomster.





Imogen Kwok
@ imogenkwok 



Vi tar en titt på en juldukning skapad av Imogen Kwok, en Londonbaserad kock och kreativ chef som är känd för sitt nyskapande inom den kulinariska konsten. Hon är känd för att sömlöst blanda mat och design och i sitt arbete förvandlar hon måltider till en skulptural upplevelse med hjälp av olika texturerade lager och exakta geometriska arrangemang. Från sitt soliga hem i London guidar hon oss genom en glädjefylld jullunch med konstfulla tallrikar för smårätter och färska blommor.


Vilka färger eller texturer väljer du helst när du skapar en festlig dukning?
Jag gillar att balansera det neutrala med inslag av färg, som här med Tumble Tallrikar och Ripple Kollektionen. De rosa tulpanerna utgör en vacker kontrast mot silver och glas och är ett fräscht alternativ till traditionellt rött och guld. Allt är i svala toner - från inredningen till porslinet, vilket skapar en sammanhängande look. Jag lägger stor vikt vid material och kombinerar glasets transparens med matta element, och jag älskar ett perfekt imperfekt arrangemang eftersom jag ser en harmoni i det asymmetriska.


Vad betyder högtiderna för dig när det gäller att samlas runt bordet?
När jag växte upp flög jag till Sydney varje jul för att fira med min stora släkt och vårt hem fylldes av skratt och samtal. Nu återskapar jag den värmen med vänner och vill att det ska firas i varje vrå av mitt hem. När vi har ätit klart älskar jag att gästerna stannar kvar, tittar på en film eller hänger i vardagsrummet med drinkar och choklad.

Billledetext
Billledetext
Billledetext
Billledetext

Vilka är de små detaljerna som kan lyfta ett festligt bord?
Jag är känd för min minimalistiska stil, även vid olika högtider. I det enkla bor det vackra och att välja genomtänkta detaljer visar omsorg. Jag lägger upp smårätter i förväg – paté, ostar, oliver – som gästerna i lugn och ro får ta för sig av när de kommer. Att låta vinet flöda från höga Ripple Kannor ger en väldigt speciell känsla. Att garnera rätterna med blomblad eller örter ger en extra festlig touch och visar att man har lagt ner extra omsorg.


Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva din perfekta juldukning?
Elegant, tidlös och texturerad.


Vilken är ditt favoritporslin från ferm LIVING och hur använder du det för att skapa något annorlunda när du firar jul?
Jag älskar de rökgrå Ripple Höga glass. De kan användas på så många olika sätt – inte bara för drinkar utan också som små blomvaser. De har en perfekt höjd och ger en elegant känsla utan att blockera sikten över bordet. De är snygga i alla sammanhang, från lunch till middag, och jag använder dem till och med på nattduksbordet för ett litet arrangemang eller en hög cocktail.





 

Fick du chansen att utforska
våra andra 'Duka Bordet'-guider?