Att designa Rico Dining Chair

Följ med oss på resan av att skapa den mångsidiga och inbjudande Rico Dining Chair – från tidig inspiration till slutprodukt.

Med Rico Dining Chair har den omfamnande Rico-familjen utökats med ett raffinerat, elegant tillskott som kan anpassas för att passa din personliga stil och ditt utrymme. Utforska hur den mångsidiga stolen skapades och utvecklades från en idé till den färdiga produkten.

Rico Dining Chair

INSPIRATION OCH KREATIV PROCESS

Inspirerad av behovet av en elegant och raffinerad men samtidigt bekväm stol, formades idén att lägga till en matstol i den ikoniska Rico-kollektionen. Med detta mål inledde vårt interna designteam den stimulerande och utmanande uppgiften att tolka om vår klassiska Rico Lounge Chair för att skapa en omfamnande stol perfekt lämpad för att placeras vid matbordet eller skrivbordet.

För att hålla sig i linje med uttrycket i Rico-kollektionen, övervägde teamet proportionerna, formerna och kurvorna hos de ursprungliga delarna. De kom överens om att stolen skulle representera de voluminösa, omfamnande kurvorna hos Rico Lounge Chair, och designade en stoppad, klädd sits med armstöd som omfamnar kroppen, vilket resulterade i att matstolen fick samma välkomnande uttryck som den ursprungliga Rico Lounge Chair.

Designteamet ville också att stolen skulle vara mångsidig samtidigt som den uppfyllde funktionen hos en matstol. Med detta som sitt mål kom de överens om att Rico Dining Chair skulle ha två olika benalternativ: en funktionell svängbar bas som skulle ge stolen ett arkitektoniskt, lyxigt uttryck, och en annan bas bestående av fyra pulverlackerade stålben för att ge designen ett mer klassiskt och organiskt utseende. Detta gör att stolen kan anpassas för att passa olika utrymmen och behov.

När uttrycket för stolen hade bestämts, arbetade designteamet med vårt produktledningsteam för att säkerställa att den nya Rico Dining Chair skulle vara lika bekväm som de andra delarna i Rico-kollektionen. Efter att ha testat flera iterationer av stolen, valde de den version som var både mest elegant och bekväm.

BAKOM PRODUKTIONEN AV RICO DINING CHAIR

Den svängbara basen skapad av järn består av fyra delar; foten och basen av stolen som båda är gjutna i en form, och ett inre och ett yttre rör som är skurna till rätt storlek och gjorda för att enkelt glida in i varandra. En kromfinish appliceras för att ge basen en polerad yta, och hela basen monteras slutligen genom att enkelt klicka ihop de olika delarna. Utan synliga skruvar uppnår basen ett slankt, strömlinjeformat uttryck.

Produktionen av den fyrbenta basen börjar med att ett långt metallrör sätts in i en speciell maskin som böjer rören enligt angivna mått. När de är böjda skärs rören till rätt storlek och placeras i en svetsmall, vilket säkerställer att en av de talangfulla hantverkarna kan skapa ett enhetligt uttryck när de svetsar ihop rören. Slutligen pulverlackeras den råa metallbasen, vilket skapar en uppsättning hållbara och stiliga ben. För att skydda golvet under Rico Dining Chair fästs en filt- eller plastglidare under benen på båda baserna innan de skickas till Italien där klädselprocessen sker.

Billledetext
Billledetext

Med Rico Dining Chair har Rico-familjen utökats med ett raffinerat, elegant tillskott som kan anpassas för att passa din personliga stil och ditt utrymme.

Sitsen på Rico Dining Chair produceras i samma italienska fabrik som de andra delarna i Rico-kollektionen. Denna fabrik specialiserar sig på att klä möbler, och använder mestadels lokalt inköpta komponenter. Till att börja med tar de emot skalet till sitsen från en italiensk underleverantör. Skalet består av två delar: ett ryggstöd och en sitspanel. För att säkerställa att stolen är bekväm, täcks dessa två delar med injektionsskum innan de anländer till fabriken. Vid ankomst monteras det kompletta skalet genom att fästa en metallbygel vid plywoodpanelen på sitsen, och därefter kan fabriken börja med klädselprocessen.

Eftersom Rico Dining Chair är en del av vårt Anpassningskoncept, väljs tyget som används för att klä stolen av kunden. Det valda tyget skärs av en stor maskin för att begränsa tygspill och sys sedan ihop av skickliga hantverkare, vilket säkerställer att den färdiga stolen kommer att ha ett detaljerat uttryck. Efter detta passar en av de utbildade hantverkarna noggrant tyget på sitsen och fäster det med en häftpistol, vilket resulterar i ett slankt och elegant uttryck.

När sitsen har klätts, fäster den italienska fabriken den önskade basen vid sitsen, och stolen är nu komplett och redo att skickas till sin slutdestination.

Billledetext
Billledetext

ETT ELEGANT OCH IÖGONFALLANDE TILLSKOTT

Med Rico Dining Chair har Rico-familjen utökats med ett raffinerat, elegant tillskott som kan anpassas för att passa din personliga stil och ditt utrymme. Den omfamnande, klädda sitsen i kombination med antingen den arkitektoniska kromsvängbasen eller de organiska pulverlackerade benen presenterar en voluminös, iögonfallande tolkning av den klassiska matstolen. Placera den runt matbordet för att erbjuda gästerna en bekväm, inbjudande plats under livliga middagsbjudningar, eller använd den som en lyxig skrivbordsstol i ditt eget hem eller på kontoret.