Vår Produktion

Glas

Var: Shanxi, Kina
Anställda: 428
Grundades: 1954

Nordost om Peking i Shanxi-provinsen ligger vår glasgjuterifabrik, där vi producerar större delen av vårt glas, inklusive Ripple-serien. Denna kinesiska fabrik, byggd på familjevärderingar och känd för sitt utsökta hantverk, var den första i sitt slag att skapa handgjort, högkvalitativt glas och har mer än 40 års erfarenhet inom området.

Vart och ett av våra glas är munblåsta och handgjorda. Processen börjar med att flytande glas blåses in i en form: glasblåsaren puffar luft genom ett långt, tunt rör för att expandera glaset till önskad storlek och form, samtidigt som hen noggrant roterar, blåser upp och svänger röret för att behålla kontroll över temperaturen och få in luft i glaset. De färdiga glasen placeras sedan för att svalna vid en säker temperatur. Glas som inte kyls ner ordentligt kan vara farligt eftersom det kan spricka på grund av termisk stress. Efter detta skärs kanten med laser, och en våt grovkornig slipningsskiva slipar ner de vassa kanterna. Den övre kanten bakas sedan för att säkra en slät munrand på alla dricksglas. Varje Ripple-glas rengörs noggrant tre gånger innan den slutgiltiga kvalitetskontrollen. Eftersom varje Ripple-glas är munblåst är varje stycke unikt och inga är 100% identiska, eftersom glasblåsaren påverkar det slutliga resultatet genom mängden glas och det lufttryck som används under blåsningen.

Att använda material av hög kvalitet för glasgjutning är mycket viktigt. Med råvaror från lokala leverantörer använder fabriken noggrant utvalda råmaterial med lägre järninnehåll för att säkerställa ett slutresultat med hög renhet och minimala fel.

Certifieringar: ISO9001, ICS, SEDEX

Bildtext

 

 

Bildtext
Bildtext

 

 

RIPPLESERIEN

Vår Ripple-glasserie uttrycker den dynamiska och poetiska känslan av vågiga ytor i delikat munblåst glas, inspirerat av vindens och vattnets flödande rörelser. Varje glas är handgjort, vilket skapar unika geometriska former som är grunden för denna familj av enkla men dynamiska glasvaror.

Se hela Ripple-serien här