Vår Produktion

Path Hammock

VAR: CHENNAI, INDIEN
ANSTÄLLDA: 75
GRUNDAT: 1990

Vår produktion av den ansvarsfullt tillverkade Path Hammock sker i Tamil Nadu-området i Indien, i en stad som heter Chennai. Fabriken etablerades 1990 och sysselsätter cirka 75 personer, och är specialiserad på att leverera högkvalitativa vävda hängmattor, textilhängmattor och gungor. Fabriken tar sitt sociala ansvar mycket seriöst och har flera CSR-initiativ. För att säkerställa en smidig transport för kvinnorna till och från arbetet har fabriken ordnat med skyttelbussar. Fabriken erbjuder också dagvårdsalternativ för arbetarnas barn.

 

I strävan efter ansvarsfull produktion har fabriken i Chennai använt PET-garn de senaste 15 åren. Vid tillverkningen av vår Path Hammock använder fabriken GRS-certifierat PET-garn gjort av 100% återvunna plastflaskor. Eftersom fabriken inte tillverkar PET-garnet själv, skaffas PET-garnet genom en tvåstegsprocess. Först hämtar fabriken PET-fibrer från en av Indiens ledande leverantörer av PET-fibrer. För att uppnå rätt färg för Path Hammock använder leverantören en specifik Dope Dyed Yarn-teknik. Denna metod anses vara mer ansvarsfull än andra färgningsmetoder. Den består i att färg tillsätts till de återvunna plastbitarna innan de bearbetas till PET-fibrer, vilket minskar energianvändning och vattenavfall. När de återvunna plastbitarna är färgade bearbetas de till PET-fibrer. Därefter skickas fibrerna till en annan leverantör som spinner PET-garnet.

 

Bildtext

När PET-garnet anländer till fabriken i Chennai, tvinnas garnet till rep med hjälp av en maskin. Under tvinningsprocessen vävs repen på pinnar som är nödvändiga för den följande vävningsprocessen. Repen överlämnas nu till en av de många skickliga kvinnorna på fabriken och är redo att vävas löst till en Path Hammock. Den intrikata vävningsprocessen tar ungefär två dagar för en Path Hammock, och fabriken producerar för närvarande 30-35 Path Hammocks om dagen.

 

Certifikat: BSCI, Sedex, FSC, GOTS

 

 

Bildtext

 

Path Hammock

 

Luta dig tillbaka och njut av fridfullheten utomhus i vår Path Hammock. Tillverkad helt av återvunnet PET-garn spunnet från post-consumer plast, är hängmattan handknuten och inte bara hållbar utan särskilt tålig för kontinuerlig användning utomhus. Två rader med fransar betonar Paths avslappnade och bekymmersfria uttryck.

 

Utforska vår Path Hammock