Konsten att skapa ett hem

I samtal med vår grundare och kreativa chef, Trine Andersen, presenterar vi vår SS22-kollektion.

Vad gör ett hem till ett bra hem? Det är en fråga vi ställer oss dagligen i vårt arbete med design – och en vi kontinuerligt söker svar på.

Att bara köpa föremål gör inte ett hus till ett hem. På samma sätt kan det vara inspirerande att kliva in i ett utrymme där allt är perfekt – de ‘rätta’ möblerna i de ‘rätta’ färgerna och de ‘rätta’ kombinationerna – men ofta känns det inte som ett hem. ferm LIVING har alltid drivits av känslan av ett hem snarare än bara de objekt som fyller det.

Ett hem är så mycket mer än en fysisk plats fylld med fysiska objekt. Det är ett emotionellt ankare i en värld av kontraster. En plats där vi lever våra liv – både det goda och det dåliga. Liksom ett konstverk är ett hem alltid i rörelse; en personlig målning som utvecklas över tid. Den organiska process som ett hem genomgår speglar vår mänskliga resa genom livet. Där gammalt möter nytt, där sorg möter glädje, där lugn möter kaos. Vissa dagar känner du för att dra för gardinerna och stänga ute världen. Andra dagar slår du upp fönstrena på vid gavel och bjuder in världen och de människor du älskar. Ett hem bör omfamna alla aspekter av livet.

Vårt syfte med varje kollektion är att väcka liv i inredningsobjekt och möbler som inspirerar dig att skapa ett hem där livet kan levas. Medan funktion och estetik är otvivelaktigt viktiga för oss, arbetar vi seriöst och ansvarsfullt med design och är dedikerade till att inte bara skapa vackra objekt för hemmet, utan också en emotionell koppling till de utrymmen vi lever i.

Trine Andersen

-
Utforska kollektionen

Bildtext

Bildtext

Bildtext