Vardagsrummet av Veva van Sloun

Veva van Sloun har förvandlat ett gammalt skolkapell till en hot spot - genom att sammanföra ett enkelrums bed and breakfast, konceptbutik och café under varumärket CLOUDS 9000.

I’LL SEE YOU THERE ON CLOUD 9. Frasen som gjordes berömd tack vare George Harrisons geni blir, om än något modifierad, säkerligen upprepad på gatorna i Gent i Belgien. Här har Veva van Sloun förvandlat ett gammalt skolkapell till en hotspot - genom att kombinera ett enrumshotell för bed and breakfast, konceptbutik och café under varumärket CLOUDS 9000.

Det var nio par som köpte kapellet som tillhörde vad som tidigare varit en skola, centrerat kring en stor, lummig trädgård. Veva bor på första våningen i sitt blomstrande företag i en lägenhet med högt i tak, tillsammans med sin make och affärspartner Jan Wauters, deras fyra barn, varav de yngsta är ett par tvillingar på 5 år, och en sockersöt hund. Med en förmåga att få människor att känna sig bekväma, är hon hjärnan bakom inredningsdesignen både i familjehemmet, B&B, och caféet Clouds in my Coffee.

Som en souk

Familjehemmet är till stor del format av de ganska ovanliga, men förtrollande omgivningarna. Fram till för ett decennium sedan beboddes marken av en förfallen skola, och på grund av säkerhetsproblem stängdes den, och fastigheten såldes. Med sin talang att se osannolika potentialer, undersökte hon byggnaderna med sin arkitektvän - båda blev omedelbart förälskade i de gamla byggnaderna och betonggården som lovade en grön oas mitt i staden. Nio par gick med på investeringen, och idag har var och en av dem sin egen plats. Veva har hela sitt liv i dessa byggnader; från caféet med gatuentré på framsidan, till studiohotellet på baksidan och hennes privata hem på bottenvåningen.

Nästan tio år och en investering större än initialt beräknat senare, kan Veva nu fokusera på sitt hem. "Jag tror inte vi visste vad vi gav oss in på," medger hon. Byggnaderna ligger vid en livlig gata men ändå avskilt, så man märker knappt att man befinner sig mitt i staden. "Det är lite som en souk," beskriver Veva, eftersom atmosfären ändras helt när man går in i caféet och efter att ha rört sig genom byggnaderna för att nå baksidan.

Renoveringsprocessen följer den linjen av förändring i atmosfären, och Veva började sitt arbete framifrån och har nu äntligen nått de mindre synliga delarna. Ändarna i deras hem håller äntligen på att knytas ihop.

"Projektet var så stort, och tvillingarna föddes under de första renoveringarna, så i början fokuserade vi på de offentliga utrymmena, B&B och caféet, men nu har jag mer tid att verkligen se utrymmet vi har i vårt hem. Jag behövde den sinnesron för att veta vad jag ville," säger Veva.

Vita väggar kännetecknar hemmet, understruket av djärva val i textilier och tillbehör – sådana beslut för vilka Veva och CLOUDS9000 är kända – vardagsrummet känns fortfarande färgglatt. Nu när de yngsta barnen är fem år gamla, har tiden också kommit för en ny soffa och en utställning av hennes favoritkonstböcker på soffbordet.

Namn Efternamn Bildtext

“Herregud, hur har jag någonsin kunnat kombinera allt detta?” säger Veva.

Affärer och Balans

Om man spårar tillbaka stegen i Veva liv, skulle man inte nödvändigtvis ha gissat att en konceptbutik, mini bed and breakfast och café låg i korten för henne. Med en examen i juridik började hennes karriär på en notariebyrå. Men efter sex år kände hon behovet av att utforska sin kreativitet och göra något helt annat. Hon gick vidare till att arbeta på Jans kontor, som hon hade känt sedan hon var 19. Och när hon gick vidare till att öppna sin webbshop "Föll allt bara på plats," minns hon. Jan och Veva har arbetat sida vid sida sedan dess; han tar hand om administrationen medan den kreativa delen, kureringen och dekorationen är hennes riken.

Trots att de är en affärsduo, tillbringar de inte varje timme av varje dag tillsammans. Jan har sitt eget kontor, dit han går varje morgon och från vilket han kommer tillbaka hem på eftermiddagen. Men paret njuter definitivt av flexibiliteten som närheten av personligt och professionellt liv erbjuder, särskilt när det gäller att skapa ett familjeliv i balans.

"Folk säger alltid att det är min talang att upptäcka nya trender," berättar Veva.

Även om Veva fortfarande känner att hennes arbete tar upp mycket av hennes tid, undrar hon tillbaka hur hon någonsin klarade det med två små barn och en alltuppslukande renovering av hem och företag:

"Jag tror jag underskattade hur det skulle vara att ha tvillingar, särskilt med allt som startade här. Det är märkligt för jag tror inte jag insåg det förrän efteråt, och nu kan jag inte låta bli att tänka 'Herregud, hur har jag någonsin kunnat kombinera allt detta?' säger Veva.

Trots att allt nästan är färdigt med företaget och hemmet, ser familjen fortfarande på ett hektiskt schema varje vecka:

"Saken är den, att mellan caféet och B&B, har vi inga helger. Så, när jag behöver en paus, reser jag någonstans. Jag behöver verkligen bara kliva ut ur systemet med mina barn ibland för att komma tillbaka med nya idéer och inspiration," säger hon.

Veva-4

Det ljusa i tillvaron

Framgången med CLOUDS9000 och den inspirerande estetiken i hennes vardagsrum bevisar att hon gjorde rätt när hon bytte juridiktexter mot linne. "Folk säger alltid att det är min talang att upptäcka nya trender," berättar Veva vilket förklarar varför hennes företag har blivit synonymt med hennes berömda smak. Förutom att kurera urvalet i butiken, dekorera och omdekorera studiolägenheten, konsulterar hon också om inomhusbelysning och färger.

Med sin känsla för färger, trender och skönhet blev webbshoppen I Object en av de första av sitt slag och var den tidiga början på CLOUDS9000. Till en början lagrade hon allt själv tillsammans med sin tidigare Vanessa Massant, men även om hon mest hade mindre föremål och gåvor, ställde framgången i butiken henne inför ett val: "Jag var tvungen att antingen göra den större och arbeta med ett lager eller hålla den i liten skala och hålla mig till mer exklusiva föremål," säger hon. Med önskan att hålla det personligt, valde hon det senare, bytte namn och byggde upp företaget, som idag samlas under namnet CLOUDS9000.

"Med sin känsla för färger, trender och skönhet blev webbshoppen I Object en av de första av sitt slag och var den tidiga början på CLOUDS9000."

"Molnet är en symbol för vad vi gör eftersom det inte har en definierad kontur. Det är som en överföringszon," berättar Veva. Varje moln har en guldkant, och för Veva är det inredningsdesign, som "återkommer i allt vi gör," säger hon.

Veva-6